Mad
25. oktober 2018

Pandekager med brombærflødeskum og bær

Pandekager er en crowdpleaser for børn og alle andre. Du behøver ingen anledning for at servere dem. Her får du opskriften på pandekager med brombærflødeskum og bær
Af: Timm Vladimir
Pandekager med brombærflødeskum og bær

Foto: Columbus Leth

Pandekager er en crowdpleaser for børn og alle andre. Du behøver ingen anledning for at servere dem. Her får du opskriften på pandekager med brombærflødeskum og bær
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 3 store æg
  • ½ tsk. salt
  • 50 g smør
  • smør til stegning

BROMBÆRFLØDESKUM

  • 5 dl piskefløde
  • 150 g friske brombær
  • 1 spsk. sukker
  • saft og skal af ½ usprøjtet citron

TIL SERVERING

  • 350 g blandede bær, f.eks. brombær og hindbær
Annonce

Pandekager med brombærflødeskum og bær (12-14 stk.)

  1. Blend mel, mælk, æg, salt og smeltet smør sammen i en blender, til dejen er helt jævn og uden klumper. Lad den hvile i 15 minutter.
  2. Steg 12-14 tynde pandekager i smør på en pande, til de er gyldne på begge sider.
  3. Brombærflødeskum: Pisk fløden til skum. Skyl brombær, og mos dem i en skål sammen med sukker, citronsaft og fintrevet citronskal. Fold flødeskummet sammen med brombærmosen.
  4. Servering: Fordel brombærflødeskummet på pandekagerne, rul dem sammen, og læg også lidt på toppen. Pynt med bær.
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.