Lars Ranek
Desserter

Hvid chokoladeparfait med brombær

Super lækker is og en dejlig dessert, der nemt går hen og bliver en favorit - mums!

Hvid chokoladeparfait med brombær til 4 personer

INGREDIENSER

2½ dl piskefløde
korn og bælg af ½ god vaniljestang
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
60 g flormelis
100 g smeltet hvid chokolade

BROMBÆRCOULIS
125 g brombær
50 g sukker
2 spsk. vand
vaniljebælg

ENDVIDERE
4 ramekiner og bagepapir

PYNT
mynte

1. Pisk fløden til skum, og sæt til side. Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen (gem bælgen til coulisen), og pisk æggeblommerne helt lyse og luftige med flormelis og vaniljekorn (tager ca. 7 minutter med en elpisker). Hæld den smeltede chokolade i, og rør godt. Vend forsigtigt flødeskummet i chokolademassen med en dejskraber.

2. Beklæd formene med bagepapir, og fordel chokoladecremen i. Frys isen i mindst 4 timer, og gerne natten over. Kom brombær, sukker, vand og vaniljebælg i en lille gryde, og kog, til sukkeret er smeltet. Fjern vaniljebælgen, og mós brombærrene let. Køl af, og servér til parfaiten.

FLERE OPSKRIFTER PÅ PARFAIT

Jordbær med limesukker og mascarpone parfait

Vaniljeparfait med citron, marengs og karamelsauce