Desserter

Fransk citrontærte med marengs

På én gang sød og syrlig – sådan skal en rigtig citrontærte være. Her får du opskriften på en helt vidunderlig fransk citrontærte med marengs.

Tilberedelsestid: 2 t og 15 min
Antal personer: 10 stykker

TÆRTEBUND

50 g grahamsmel
125 g hvedemel
1 knsp. salt
1 spsk. sukker
75 g koldt smør
ca. 3 spsk. mælk
1 tærteform med løs bund og på 26 cm i diameter

CITRONCREME

fintrevet skal af 2 usprøjtede citroner
saft af 2 citroner (1 dl)
1½ spsk. hvedemel
125 g flormelis
1 dl mælk
3 hele æg
3 æggeblommer
50 g smør

MARENGS

3 æggehvider
150 g sukker
1 tsk. citronsaft

Kun få ting stikker kombinationen af den syrlige citron og den søde marengs. Den franske citrontærte - også kaldet tarte au citron - er en sand vinder på kagebordet, og vi har opskriften til dig. 

Servér den skønne franske citrontærte til desserten eller til eftermiddagskaffen. Citrontærten kan med fordel laves dagen i forvejen, hvis du vil undgå at stresse, når gæsterne er kommet. 

Få også opskriften på små citrontærter med marengs

Tarte au citron: Opskrift på citrontærte med marengs 

 
1. Tærtebund: Bland de 2 slags mel, salt og sukker i en skål. Skær det kolde smør i tynde skiver, og smuldr det i melet. Tilsæt mælk, og ælt dejen hurtigt sammen. Klap dejen til en flad cirkel; pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i ca. 30 minutter.
 
2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel på ca. 30 cm i diameter, og læg den i tærteformen. Tryk dejen forsigtigt ud i formen, skær overskydende dej væk. Prik dejen med en gaffel, og stil den på køl i 30 minutter. Bag den derefter i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter (180° varmluft), til den er bagt helt færdig. Tag tærteformen ud af ovnen, og lad den køle af.
 
 
3. Citroncreme: Pisk citronskal, citronsaft, mel, flormelis, mælk, æg og æggeblommer sammen i en gryde, og kog cremen godt igennem under piskning. Skær smør i små tern, og pisk det i cremen. Fordel cremen i den bagte tærtebund, og sæt på køl.
 
4. Marengs: Pisk æggehviderne skummende med en elpisker. Tilsæt 4 spsk. sukker og citronsaft, og pisk videre, til æggehviderne er helt stive. Vend resten af sukkeret i med en ske. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stor, stjerneformet tylle, og sprøjt marengsen op på hele tærten. Bag tærten i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter, til marengsen er gyldenbrun.