Citrontærte med marengs
Desserter

Citrontærte med marengs

På én gang sød og syrlig – sådan skal en citrontærte være!

Citrontærte med marengs (10 stykker)

Tid: 45 min. Hviletid, dej: I alt 1 time. Ovntid: I alt 30 min.
 
 
INGREDIENSER
 
TÆRTEBUND
50 g grahamsmel
125 g hvedemel
1 knsp. salt
1 spsk. sukker
75 g koldt smør
ca. 3 spsk. mælk
1 tærteform med løs bund og på 26 cm i diameter
 
PRØV OGSÅ: Fransk tærte med citroncreme og hindbær
 
CITRONCREME
fintrevet skal af 2 usprøjtede citroner
saft af 2 citroner (1 dl)
1½ spsk. hvedemel
125 g flormelis
1 dl mælk
3 hele æg
3 æggeblommer
50 g smør
 
MARENGS
3 æggehvider
150 g sukker
1 tsk. citronsaft
 
Opskrift - Citrontærte med marengs
 
1. Tærtebund: Bland de 2 slags mel, salt og sukker i en skål. Skær det kolde smør i tynde skiver, og smuldr det i melet. Tilsæt mælk, og ælt dejen hurtigt sammen. Klap dejen til en flad cirkel; pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i ca. 30 minutter.
 
2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel på ca. 30 cm i diameter, og læg den i tærteformen. Tryk dejen forsigtigt ud i formen, skær overskydende dej væk. Prik dejen med en gaffel, og stil den på køl i 30 minutter. Bag den derefter i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter (180° varmluft), til den er bagt helt færdig. Tag tærteformen ud af ovnen, og lad den køle af.
 
3. Citroncreme: Pisk citronskal, citronsaft, mel, flormelis, mælk, æg og æggeblommer sammen i en gryde, og kog cremen godt igennem under piskning. Skær smør i små tern, og pisk det i cremen. Fordel cremen i den bagte tærtebund, og sæt på køl.
 
4. Marengs: Pisk æggehviderne skummende med en elpisker. Tilsæt 4 spsk. sukker og citronsaft, og pisk videre, til æggehviderne er helt stive. Vend resten af sukkeret i med en ske. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stor, stjerneformet tylle, og sprøjt marengsen op på hele tærten. Bag tærten i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter, til marengsen er gyldenbrun.
 
PRØV OGSÅ: Pæretærte med marcipan