

Citrontærter med marengs
DET SKAL DU BRUGE
- 100 g hvedemel
- 25 g flormelis
- 75 g smør
- 1 æggeblomme
- 10 små runde forme
- tørrede bønner til blindbagning
CITRONCREME
- 1 æggeblomme
- 15 g majsstivelse (f.eks. Maizena)
- 1 spsk. sukker
- korn af ½ vaniljestang
- 1½ dl piskefløde
- skal og saft af 1 usprøjtet citron
ITALIENSK MARENGS
- ½ dl vand
- 100 g sukker
- 2 æggehvider
- 1 sprøjtepose med tylle
Opskrift - sådan laver du citrontærter med marengs
1. Bland mel og flormelis. Smuldr smørret i melblandingen, til dejen har konsistens som rasp. Saml den hurtigt med æggeblommen uden at ælte mere end højst nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd de små runde forme med dej. Læg et lille stykke bagepapir over dejen i hver form, og tyng det ned med f.eks. tørrede bønner. Forbag tærtebundene i ovnen i ca. 10 minutter.
2. CITRONCREME: Rør æggeblommen sammen med majsstivelse, sukker, vaniljekorn, fløde, fintrevet skal af ½ citron og friskpresset saft af hele citronen. Fordel cremen i de forbagte tærtebunde, og bag dem i ovnen i yderligere ca. 8 minutter, til cremen har sat sig. Lad dem køle af.
3. ITALIENSK MARENGS: Kog vand og sukker sammen i en gryde, til det når en temperatur på 115°-117°. Pisk æggehviderne stive, og hæld sukkermassen i æggehvidemassen i en tynd stråle, mens du pisker videre. Fortsæt med at piske, til marengsen er blevet kold, det tager ca. 5 minutter. Fyld marengsen i en sprøjtepose, og pynt kagerne med fine marengstoppe. Giv evt. toppene farve med en lille gasbrænder, eller giv dem en hurtig tur under grillen i ovnen.
TIP: Det er en god idé at have et sukkertermometer, når du skal lave italiensk marengs. Du kan få det i isenkrambutikker til ca. 80 kroner.
PRØV OGSÅ: Citrontærte med flødeskum og kanelkiks