citrontærter
Desserter

Citrontærter med marengs

af Timm Vladimir 10. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Når man selv bager de klassiske konditorkager, får man respekt for konditorens eminente håndværk og akkuratesse. Udseendet behøver dog ikke at være perfekt – men smagen skal sidde lige i skabet! Og det lover jeg de gør i de små citrontærter med marengs

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g hvedemel
  • 25 g flormelis
  • 75 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 10 små runde forme
  • tørrede bønner til blindbagning

CITRONCREME

  • 1 æggeblomme
  • 15 g majsstivelse (f.eks. Maizena)
  • 1 spsk. sukker
  • korn af ½ vaniljestang
  • 1½ dl piskefløde
  • skal og saft af 1 usprøjtet citron

ITALIENSK MARENGS

  • ½ dl vand
  • 100 g sukker
  • 2 æggehvider
  • 1 sprøjtepose med tylle

Opskrift - sådan laver du citrontærter med marengs

 

1. Bland mel og flormelis. Smuldr smørret i melblandingen, til dejen har konsistens som rasp. Saml den hurtigt med æggeblommen uden at ælte mere end højst nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.

Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd de små runde forme med dej. Læg et lille stykke bagepapir over dejen i hver form, og tyng det ned med f.eks. tørrede bønner. Forbag tærtebundene i ovnen i ca. 10 minutter.

 

 

2. CITRONCREME: Rør æggeblommen sammen med majsstivelse, sukker, vaniljekorn, fløde, fintrevet skal af ½ citron og friskpresset saft af hele citronen. Fordel cremen i de forbagte tærtebunde, og bag dem i ovnen i yderligere ca. 8 minutter, til cremen har sat sig. Lad dem køle af.

 

3. ITALIENSK MARENGS: Kog vand og sukker sammen i en gryde, til det når en temperatur på 115°-117°. Pisk æggehviderne stive, og hæld sukkermassen i æggehvidemassen i en tynd stråle, mens du pisker videre. Fortsæt med at piske, til marengsen er blevet kold, det tager ca. 5 minutter. Fyld marengsen i en sprøjtepose, og pynt kagerne med fine marengstoppe. Giv evt. toppene farve med en lille gasbrænder, eller giv dem en hurtig tur under grillen i ovnen.

 

TIP: Det er en god idé at have et sukkertermometer, når du skal lave italiensk marengs. Du kan få det i isenkrambutikker til ca. 80 kroner.

 

PRØV OGSÅ: Citrontærte med flødeskum og kanelkiks