Desserter

Citrontærte med marengslåg

Denne tærte kan man meget nemt bliver forfalden til - servér den som et perfekt punktum til gæstemiddagen. Her får du opskriften på en skøn citrontærte med marengslåg

Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

250 g hvedemel
1 knsp. salt
80 g flormelis
30 g mandelmel
skal af 1 usprøjtet citron
125 g koldt smør
1 æg

CITRONCREME

skal og saft af 3-4 usprøjtede citroner
2 dl vand
60 g majsstivelse
125 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
50 g smør
4 æggeblommer

MARENGS

4 æggehvider
5 g majsstivelse
150 flormelis
 

Opskrift - sådan laver du citrontærte med marengslåg

 
Bagetiden kan variere alt efter ovntypen. Hold øje med, at marengsen ikke bliver for mørk.
 
 
1. Bland mel, salt, flormelis, mandelmel og fintrevet citronskal. Smuldr smørret i melblandingen, til det ligner rasp. Saml dejen hurtigt med æg – tilsæt evt. 1 spsk. vand. Form dejen til en kugle, og lad den hvile koldt i 30 minutter.
 
2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til en tærteform på 24-26 cm i diameter. Læg dejen i formen, så den dækker bund og kanter, og prik dejen med en gaffel. Fold alufolie rundt om kanten af tærten, så den ikke falder ned under bagningen. Bag tærtebunden i en 180° varm ovn i 15 minutter. Stil den herefter på en bagerist, og fjern alufolien.
 
3. Citroncreme: Riv skallen af 1 citron fint. Kom vand og 2 dl presset citronsaft i en skål. Rør majsstivelse, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Tænd for varmen, og rør rundt. Tilsæt citronsaftblandingen, og pisk, til det begynder at tykne. Tag gryden af varmen. Pisk smør og æggeblommer i cremen sammen med citronskal. Der skal piskes hurtigt, så cremen ikke klumper. Afkøl cremen, og smør den kolde creme oven på den forbagte tærtebund. Lad tærten stå koldt i et par timer.
 
4. Marengs: Pisk æggehvider helt stive med majsstivelse. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du pisker. Fordel den oven på citrontærten, og bag den i en 180° varm ovn i 15-20 minutter, til overfladen er gylden. Servér afkølet.
 
Til forret og hovedret anbefaler vi:
 

HOVEDRET: Grydestegt landkylling med røsti og rosenkål - få opskriften her