citrontærte
Desserter

Citrontærte med flødeskum og kanelkiks

af Madredaktionen 12. maj 2015
Kombinationen af citron og kanel er overraskende god og velsmagende. Få opskriften på en lækker citrontærte her
35 min 6 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g Bastogne-kiks (kanelkiks)
  • 100 g smør
  • 1 dåse sødet kondenseret mælk (397 g)
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • saft og skal af 2 usprøjtede citroner
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 springform, 20 cm i diameter

Du kan sagtens lave denne citrontærte, dagen før den skal bruges. Opbevar den i køleskabet, indtil den skal serveres.  

Opskrift - sådan laver du citrontærte med flødeskum og kanelkiks

  1. Tænd ovnen på 170°. Beklæd springformen med bagepapir i bunden. Tag 2 Bastogne-kiks fra til pynt, og knus resten af kiksene helt fint, f.eks. i en minihakker eller foodprocessor. Smelt smørret, og rør det sammen med de knuste kiks. Pres kikseblandingen ud i bunden af springformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Bag kiksebunden i ovnen i 15 minutter.   2. Tag bunden ud, og lad den køle helt af. Indstil ovnen til 150°. Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål med et piskeris. Riv citronskallen fint, og pres saften. Kom citronsaft og citronskal i mælkeblandingen, og rør det sammen, til det tykner. Fordel citroncremen oven på den afkølede kiksebund, og bag tærten nederst i ovnen i 18-20 minutter. Lad tærten køle af, og sæt den herefter på køl i mindst 2 timer (eller gerne til næste dag). Pisk fløden til skum, og fordel det over den kolde tærte. Knus de 2 Bastogne-kiks groft, og drys dem over tærten.   PRØV OGSÅ: Citronfromage med sprøde tuiles