Desserter

Æbletærte med hasselnødder og mandler

Æbletærte der får en skøn og sprød smag, når du bruger både nødder og mandler. Og når mandler og nødder ristes før brug, bliver smagen på mere markant

Æbletærte med hasselnødder og mandler

Efteråret bugner af skønne æbler. Og har du have er det oplagt at bruge æblerne på en skøn æbletærte

INGREDIENSER TIL ÆBLETÆRTE

TÆRTEDEJ
125 g smør
200 g hvedemel
skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk. koldt vand
1 aflang tærteform, 11 x 35 cm, eller en springform, ca. 25 cm. i diameter
 
FYLD TIL ÆBLETÆRTE
75 g mandler
75 g hasselnøddekerner
100 g smør
1½ dl sukker
1 spsk. honning
2 spsk. hvedemel
4-5 æbler
 

Æbletærte opskrift - sådan laver du æbletærte med hasselnødder og mandler

 
1. Tærtedej til æbletærte: Skær smørret i tern, og blend det sammen med melet i en foodprocessor. Tilsæt fintrevet citronskal og vand, og blend igen. Beklæd den valgte kageform med bagepapir, fordel dejen i formen, og stil den i køleskabet i 1 time.
 
2. Fyld: Smut mandlerne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg også hasselnødderne på bagepladen. Rist mandler og nødder i ovnen ved 200°, til mandlerne er let gyldne. Læg de ristede hasselnødder i et rent viskestykke, og gnid dem mod hinanden, så de brune hinder kan fjernes. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt sukker, honning og mel, og rør godt. Varm blandingen op til kogepunktet, og tilsæt mandler og hasselnødder. Tag gryden af varmen. Skyl æblerne, skær dem i tynde både, og fordel dem oven på tærtebunden. Fordel nøddeblandingen over æblerne. Bag æbletærten i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Lad tærten køle lidt af, inden du tager den ud af formen.
 
PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til æbletærte kan være denne lækre æblecrumble med havregryn og kokos