æbletærte
Desserter

Æbletærte med hasselnødder og mandler

af Mai Knauer 7. oktober 2014
Foto: Columbus Leth
Æbletærte der får en skøn og sprød smag, når du bruger både nødder og mandler. Og når mandler og nødder ristes før brug, bliver smagen på mere markant

Æbletærte med hasselnødder og mandler

Efteråret bugner af skønne æbler. Og har du have er det oplagt at bruge æblerne på en skøn æbletærte

INGREDIENSER TIL ÆBLETÆRTE

TÆRTEDEJ 125 g smør 200 g hvedemel skal af 1 usprøjtet citron 2 spsk. koldt vand 1 aflang tærteform, 11 x 35 cm, eller en springform, ca. 25 cm. i diameter   FYLD TIL ÆBLETÆRTE 75 g mandler 75 g hasselnøddekerner 100 g smør 1½ dl sukker 1 spsk. honning 2 spsk. hvedemel 4-5 æbler  

Æbletærte opskrift - sådan laver du æbletærte med hasselnødder og mandler

  1. Tærtedej til æbletærte: Skær smørret i tern, og blend det sammen med melet i en foodprocessor. Tilsæt fintrevet citronskal og vand, og blend igen. Beklæd den valgte kageform med bagepapir, fordel dejen i formen, og stil den i køleskabet i 1 time.   2. Fyld: Smut mandlerne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg også hasselnødderne på bagepladen. Rist mandler og nødder i ovnen ved 200°, til mandlerne er let gyldne. Læg de ristede hasselnødder i et rent viskestykke, og gnid dem mod hinanden, så de brune hinder kan fjernes. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt sukker, honning og mel, og rør godt. Varm blandingen op til kogepunktet, og tilsæt mandler og hasselnødder. Tag gryden af varmen. Skyl æblerne, skær dem i tynde både, og fordel dem oven på tærtebunden. Fordel nøddeblandingen over æblerne. Bag æbletærten i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Lad tærten køle lidt af, inden du tager den ud af formen.   PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til æbletærte kan være denne lækre æblecrumble med havregryn og kokos