

Æbletærte med hasselnødder og mandler
TÆRTEDEJ
- 125 g smør
- 200 g hvedemel
- skal af 1 usprøjtet citron
- 2 spsk. koldt vand
- 1 aflang tærteform, 11 x 35 cm, eller en springform, ca. 25 cm. i diameter
FYLD TIL ÆBLETÆRTE
- 75 g mandler
- 75 g hasselnøddekerner
- 100 g smør
- 1½ dl sukker
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. hvedemel
- 4-5 æbler
Efteråret bugner af skønne æbler. Og har du have er det oplagt at bruge æblerne på en skøn æbletærte
1. Tærtedej til æbletærte: Skær smørret i tern, og blend det sammen med melet i en foodprocessor. Tilsæt fintrevet citronskal og vand, og blend igen. Beklæd den valgte kageform med bagepapir, fordel dejen i formen, og stil den i køleskabet i 1 time.
2. Fyld: Smut mandlerne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg også hasselnødderne på bagepladen. Rist mandler og nødder i ovnen ved 200°, til mandlerne er let gyldne. Læg de ristede hasselnødder i et rent viskestykke, og gnid dem mod hinanden, så de brune hinder kan fjernes. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt sukker, honning og mel, og rør godt. Varm blandingen op til kogepunktet, og tilsæt mandler og hasselnødder. Tag gryden af varmen. Skyl æblerne, skær dem i tynde både, og fordel dem oven på tærtebunden. Fordel nøddeblandingen over æblerne. Bag æbletærten i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Lad tærten køle lidt af, inden du tager den ud af formen.
PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til æbletærte kan være denne lækre æblecrumble med havregryn og kokos