chokoladekage
Desserter

Chokoladekage med banan

af Camilla Zarah Lawes 4. juni 2012
Foto: Lars Ranek
Vi elsker kager med banan, det gør dem herligt svampede. Kagen smager dejligt af kardemomme – og selvfølgelig chokolade. Få opskriften på chokoladekage med banan her

Chokoladekage med banan til 12 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE MED BANAN3 hele æg200 farin100 g smør100 g mørk chokolade, 70 %4 modne bananer100 g hvedemel50 g kakao1 tsk. bagepulver1 spsk. kardemomme

ENDVIDERE1 smurt firkantet form på 20 x 15 cm el. 1 rund springform på 22 cm

GLASUR200 g flormelis6 spsk. kakaopulverlidt vand

PYNT100 g hele afskallede mandler

PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage

 

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med banan

1. Pisk æggene godt med farin. Smelt smør og chokolade over vandbad, og rør blandingen i sukkermassen. Mós bananerne til en tyk grød, og vend dem i dejen. Bland mel, kakao, bagepulver og kardemomme sammen, og sigt det i dejen, og rør det godt sammen til en ensartet dej. Fordel dejen i formen. Bag kagen midt i en 180° varm ovn i ca. 40 minutter. Lad den afkøle let.

2. Rør ingredienserne til glasuren sammen. Smør glasuren på kagen, og pynt med mandler. Skær kagen i firkantede stykker, og servér.