lagkage
Desserter

Chokolade-lagkage med råcreme, bær og hvid chokolade

Eftermiddagskaffe, fødselsdag, brunch – du vil altid glæde alle med en hjemmebagt lagkage. Nyd den med sæsonens bær og frugter.

Chokolade-lagkage med råcreme, bær og hvid chokolade til 8 personer

 

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADE-LAGKAGE MED RÅCREME, BÆR OG HVID CHOKOLADE

CHOKOLADE-LAGKAGE-BUNDE
2 æg
125 g sukker
75 g smør
1¼ dl mælk
1 tsk. bagepulver
175 g hvedemel
3 spsk. kakao

RÅCREME
4 æggeblommer, 2 bæger pasteuriserede
4 spsk. sukker
2½ dl fløde

FYLD
250 g jordbær
125 g hindbær
100 g hvid chokolade

PRØV OGSÅ: Lagkage med nougatskum

 

Opskrift - sådan laver du chokolade-lagkage med råcreme, bær og hvid chokolade

1. Lagkage-bunde: Pisk æggene godt med sukker. Smelt smørret; hæld det i æggemassen sammen med mælken i en tynd stråle, mens der piskes. Sigt bagepulver, mel og kakao sammen, og vend det i dejen. Tegn tre cirkler med en diameter på 20 cm på et stykke bagepapir, og fordel chokoladedejen i et jævnt lag på de aftegnede cirkler. Bag bundene i en 200° varm ovn i 10 minutter. Lad dem køle af på en rist.

2. Råcreme: Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk fløden stiv, og vend den i æggesnapsen.

3. Pynt: Nip jordbærrene, og del dem i kvarter, og hak chokoladen let groft. Læg en bund på et kagefad, fordel halvdelen af cremen over, og drys med jordbær, hindbær og hvid chokolade, og læg den næste bund på, og fordel creme, bær og chokolade. Læg den sidste bund øverst, drys med kakao, og pynt med lidt jordbær.

Lagkage med hindbærmousse

       

 

Læs mere om: