lagkage
Desserter

Chokolade-lagkage med råcreme, bær og hvid chokolade

af Camilla Zarah Lawes 22. marts 2022
Foto: Lars Ranek
Eftermiddagskaffe, fødselsdag, brunch – du vil altid glæde alle med en hjemmebagt lagkage. Nyd den med sæsonens bær og frugter.
8 personer

CHOKOLADE-LAGKAGE-BUNDE

  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 75 g smør
  • 1¼ dl mælk
  • 1 tsk. bagepulver
  • 175 g hvedemel
  • 3 spsk. kakao

RÅCREME

  • 4 æggeblommer, 2 bæger pasteuriserede
  • 4 spsk. sukker
  • 2½ dl fløde

FYLD

  • 250 g jordbær
  • 125 g hindbær
  • 100 g hvid chokolade

PRØV OGSÅ: Lagkage med nougatskum

 

Opskrift - sådan laver du chokolade-lagkage med råcreme, bær og hvid chokolade

1. Lagkage-bunde: Pisk æggene godt med sukker. Smelt smørret; hæld det i æggemassen sammen med mælken i en tynd stråle, mens der piskes. Sigt bagepulver, mel og kakao sammen, og vend det i dejen. Tegn tre cirkler med en diameter på 20 cm på et stykke bagepapir, og fordel chokoladedejen i et jævnt lag på de aftegnede cirkler. Bag bundene i en 200° varm ovn i 10 minutter. Lad dem køle af på en rist.

2. Råcreme: Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk fløden stiv, og vend den i æggesnapsen.

3. Pynt: Nip jordbærrene, og del dem i kvarter, og hak chokoladen let groft. Læg en bund på et kagefad, fordel halvdelen af cremen over, og drys med jordbær, hindbær og hvid chokolade, og læg den næste bund på, og fordel creme, bær og chokolade. Læg den sidste bund øverst, drys med kakao, og pynt med lidt jordbær.

Lagkage med hindbærmousse