cheesecake
Mad

Cheesecake med chokolade

22. november 2013
af Elisabeth Johansson
Foto: fra bogen "Vild med chokolade", Gyldendal
Disk op med den blødeste cheesecake med chokolade. Den fantastiske opskrift er af konditor Elisabeth Johansson, svenskernes svar på Mette Blomsterberg
14 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g smør
  • 2½ dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl kakao
  • Smør til formen

FYLD

  • 200 g mørk chokolade 70%
  • 300 g friskost, f.eks. Philadelphia
  • 3 æg
  • ½ dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk kold espressokaffe eller stærk kaffe

PYNT

  • ½ spsk kakao

Opskrift - sådan laver du cheesecake med chokolade

  1. Kør smør, sukker, vaniljesukker, hvedemel og kakao i blenderen til en tyk, jævn dej.
  2. Læg bagepapir i bunden af en springform, diam. 24 cm, og smør kanterne. Hæld dejen i, glat overfladen og stil formen med bunden i køleskabet.
  3. Sæt ovnen på 175 grader.
  4. Hak chokoladen og smelt den i mikroovnen ved lav effekt. Rør af og til i den, så den ikke brænder på.
  5. Bland friskost, æg, sukker og vaniljesukker sammen til fyldet til cheesecake. Tilsæt den smeltede chokolade, fløde og kaffe og rør det til en jævn masse.
  6. Tag formen ud af køleskabet og hæld fyldet ud over dejen.
  7. Bag kagen midt i ovnen i ca. 55 min.
  8. Tag den færdigbagte cheesecake ud og lad den køle af. Sæt den afkølede cheesecake i køleskabet og lad den stå et par timer. Sigt kakao over inden servering.

Server cheesecake med chokolade som desserten efter en god middag i dejligt selskab.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også