
Kongehuset
Lækker hjemmelavet flødeis med friske blåbær. Blåbærparfait (ca. 1 liter)
Ingredienser Fremgangsmåde 100 g sukker1½ dl vand6 past. æggeblommer½ l piskefløde300 g friske ellerfrosne blåbærFriske blåbær til pynt Kog 75 g sukker og vandet op, til sukkeret er opløst.Klassisk parfait, hvor du vælger fyldet, f.eks. vanilje, hakket chokolade, nougat, chokoladekiks m.m.Pisk æggeblommerne sammen, pisk den kogende sukkerlage i og fortsæt, til massen er let og luftig.Pisk fløden. Mos friske eller halv optøede blåbær let med en gaffel og 25 g sukker.Vend dem og flødeskummet i æggemassen, hæld det i en beholder og stil i fryseren.Tag ud af fryseren ca. 20 min. før servering og server pyntet med friske blåbær.6 lækre opskrifter på rigtig sommeris, med masser af frisk frugt og lidt for enhver smag.
Appelsin-sjapis Bananpindemed chokolade Blåbærparfait Hindbær-yoghurtis Jordbæris Karlas frugtispinde