Desserter

Blåbærparfait

20. juli 2011
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Lækker hjemmelavet flødeis med friske blåbær.

Lækker hjemmelavet flødeis med friske blåbær. Blåbærparfait (ca. 1 liter)

Ingredienser Fremgangsmåde 100 g sukker1½ dl vand6 past. æggeblommer½ l piskefløde300 g friske ellerfrosne blåbærFriske blåbær til pynt Kog 75 g sukker og vandet op, til sukkeret er opløst.Klassisk parfait, hvor du vælger fyldet, f.eks. vanilje, hakket chokolade, nougat, chokoladekiks m.m.Pisk æggeblommerne sammen, pisk den kogende sukkerlage i og fortsæt, til massen er let og luftig.Pisk fløden. Mos friske eller halv optøede blåbær let med en gaffel og 25 g sukker.Vend dem og flødeskummet i æggemassen, hæld det i en beholder og stil i fryseren.Tag ud af fryseren ca. 20 min. før servering og server pyntet med friske blåbær.

6 lækre opskrifter på rigtig sommeris, med masser af frisk frugt og lidt for enhver smag.

Appelsin-sjapis Bananpindemed chokolade Blåbærparfait Hindbær-yoghurtis Jordbæris Karlas frugtispinde