Mad
20. juli 2011

Blåbærparfait

Lækker hjemmelavet flødeis med friske blåbær.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/5859d180cad4497ea5e5b4357a77b734.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Lækker hjemmelavet flødeis med friske blåbær.

Blåbærparfait (ca. 1 liter)

Ingredienser Fremgangsmåde
100 g sukker
1½ dl vand
6 past. æggeblommer
½ l piskefløde
300 g friske eller
frosne blåbær
Friske blåbær til pynt

Kog 75 g sukker og vandet op, til sukkeret er opløst.

Klassisk parfait, hvor du vælger fyldet, f.eks. vanilje, hakket chokolade, nougat, chokoladekiks m.m.

Pisk æggeblommerne sammen, pisk den kogende sukkerlage i og fortsæt, til massen er let og luftig.

Pisk fløden. Mos friske eller halv optøede blåbær let med en gaffel og 25 g sukker.

Vend dem og flødeskummet i æggemassen, hæld det i en beholder og stil i fryseren.

Tag ud af fryseren ca. 20 min. før servering og server pyntet med friske blåbær.

6 lækre opskrifter på rigtig sommeris, med masser af frisk frugt og lidt for enhver smag.

Appelsin-sjapis Bananpinde
med chokolade
Blåbærparfait


Hindbær-yoghurtis Jordbæris Karlas frugtispinde

Læs også