Mad
20. juli 2011Blåbærparfait
Lækker hjemmelavet flødeis med friske blåbær.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Lækker hjemmelavet flødeis med friske blåbær.
Blåbærparfait (ca. 1 liter)
100 g sukker
1½ dl vand
6 past. æggeblommer
½ l piskefløde
300 g friske eller
frosne blåbær
Friske blåbær til pynt Kog 75 g sukker og vandet op, til sukkeret er opløst.
Klassisk parfait, hvor du vælger fyldet, f.eks. vanilje, hakket chokolade, nougat, chokoladekiks m.m.
Pisk æggeblommerne sammen, pisk den kogende sukkerlage i og fortsæt, til massen er let og luftig.
Pisk fløden. Mos friske eller halv optøede blåbær let med en gaffel og 25 g sukker.
Vend dem og flødeskummet i æggemassen, hæld det i en beholder og stil i fryseren.
Tag ud af fryseren ca. 20 min. før servering og server pyntet med friske blåbær.
6 lækre opskrifter på rigtig sommeris, med masser af frisk frugt og lidt for enhver smag.
Appelsin-sjapis Bananpindemed chokolade Blåbærparfait
Hindbær-yoghurtis Jordbæris Karlas frugtispinde