Desserter

Æbletærte med marcipan

En lækker dessert er det perfekte punktum efter en god middag. Æbledesserten serveres varm med lun sirup med pistacienødder og en kugle god vaniljeis til





(6 stk.)
1 rulle butterdej
100 g marcipan
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
2 spsk. flormelis
¼ dl piskefløde
2 røde æbler, skåret i tynde skiver (med kernehus)

SIRUP MED PISTACIENØDDER OG CITRONSKAL:
200 g sukker
1¼ dl vand
50 g hakkede pistacienødder
fintrevet skal af ½ citron

TILBEHØR:
1 l vaniljeis

Skær butterdejen i 6 store trekantstykker, og prik dem med en gaffel. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Blend marcipan med æggeblommer, flormelis og piskefløde, og fordel marcipanmassen over butterdejen. Læg æbleskiverne på. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220° i 5-7 minutter, til dejen er flot hævet og gylden.
Kog sukker og vand i en gryde, til det koger med store bobler. Tag det fra varmen, og afkøl let. Vend hakkede pistacienødder og citronskal i.
Servér straks med en kugle vaniljeis, og hæld lidt sirup med pistacienødder over.

Prøv også: En lynhurtig dessert - crumblecake med æble og hindbær