chokoladetærte
Desserter

Chokoladetærte med citronskal

af Camilla Zarah Lawes 5. september 2010
Foto: Lars Ranek
Denne rige chokoladetærte er til alle, der elsker chokolade. Skær den i små bidder, servér den til kaffen eller som konfekt, eller servér den med en kugle syrlig frugtsorbet som dessert

Chokoladetærte med citronskal til 6-12 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADETÆRTE MED CITRONSKAL

TÆRTEBUND100 g koldt smør100 g rørsukker1 knsp. salt200 g hvedemel4 spsk. kakao2 æggeblommer (1bæger pasteuriseret)2 spsk. vand

FYLD200 g mørk chokolade2½ dl piskeflødefintrevet skal af en stor økologisk citron2 tsk. instant kaffepulver

PYNThøvlet mørk chokolade

ENDVIDERE1 aflang tærteform med løs bund på 8 x 30 cm eller en rund tærteform på 22 cmsmør til formensølvfoliebønner eller linser

PRØV OGSÅ: Vild med chokoladetærte? Så vil du sikkert også kunne lide denne skønne tærte med hvid chokoladetærte og citron. Få opskriften her

 

Opskrift - sådan laver du chokoladetærte med citronskal

1. Pisk smør, rørsukker og salt sammen med en elpisker eller i en foodprocessor, og tilsæt hvedemel, kakao og æggeblommer, til dejen minder om brødkrummer. Saml dejen med lidt vand til en glat kugle. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en time.

2. Rul dejen ud, og beklæd en smurt form med den. Fjern overflødig dej fra formens kant. Dæk dejen med stanniol, og kom bønner i, så dejen ikke glider ned, når den bages.

3. Forvarm ovnen til 180°, og bag tærtebunden i ca. 12 minutter. Fjern bønnerne og stanniolen. Bag bunden videre i ca. 5 minutter, så den bliver sprød. Afkøl bunden.

4. Hak chokoladen helt fint. Kog fløden op, og hæld den over chokoladen, mens du rører godt. Tilsæt citronskal og kaffepulver, og rør godt. Afkøl helt i minimum 4 timer, men gerne natten over. Pisk cremen, til den er tyk, og fordel den i den bagte tærtebund. Stil på køl, til kagen skal serveres, og høvl lidt mørk chokolade over.

 

PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med vaniljecreme