Æbletærte med marcipan
Femina
Desserter

Æbletærte med marcipan

Jeg elsker æbletærte, især lun med lidt flødeskum. Sæt din æbletærte med marcipan i ovnen, lige før dine gæster kommer, så duften breder sig, og tærten er lun, når den serveres

Æbletærte med marcipan til 8-10 personer:

Sød mørdej:

125 g koldt smør i små terninger
90 g flormelis
½ tsk. salt
200-225 g hvedemel
1 æggeblomme
 

Endvidere:

tørrede hvide bønner eller linser
1 rund tærteform på 28 cm
 

Fyld til æbletærte med marcipan:

3-4 store, søde røde æbler
125 g smør
125 g rørsukker
2 æg
100 g marcipan
50 g hvedemel
 

Pynt:

50 g afskallede mandler
sigtet flormelis
 

Tilbehør:

cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
 

Sådan laver du æbletærte med marcipan du:

Smuldr smørret godt sammen med flormelis, salt og mel. Saml dejen med æggeblommen. Pak dejen til din æbletærte ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Rul dejen tyndt ud, og læg den i det smurte tærtefad. Dæk dejen med sølvpapir, og fyld bønner/linser i, så dejen ikke glider ned ad siderne. Forbag bunden i ca. 15 minutter ved 180°.
Del æblerne i både, og fjern kernehusene. Pisk smør og sukker hvidt, og kom ét æg i ad gangen. Skær marcipanen i små stykker, og kom den i fyldet til din æbletærte sammen med melet. Fordel æblerne over den forbagte tærtebund; hæld resten af fyldet over, og drys med mandelflager. Bag din æbletærte nederst i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter. Drys den nybagte æbletærte med flormelis lige inden servering.

Servér altid din æbletærte lun med iskold cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

PRØV OGSÅ: Et alternativt bud på en æbletærte