Æbletærte med marcipan
Desserter

Æbletærte med marcipan

af Camilla Zarah Lawes 13. januar 2011
Foto: Lars Ranek
Jeg elsker æbletærte, især lun med lidt flødeskum. Sæt din æbletærte med marcipan i ovnen, lige før dine gæster kommer, så duften breder sig, og tærten er lun, når den serveres

Æbletærte med marcipan til 8-10 personer:

Sød mørdej:

125 g koldt smør i små terninger90 g flormelis½ tsk. salt200-225 g hvedemel1 æggeblomme 

Endvidere:

tørrede hvide bønner eller linser1 rund tærteform på 28 cm 

Fyld til æbletærte med marcipan:

3-4 store, søde røde æbler125 g smør125 g rørsukker2 æg100 g marcipan50 g hvedemel 

Pynt:

50 g afskallede mandlersigtet flormelis 

Tilbehør:

cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis 

Sådan laver du æbletærte med marcipan du:

Smuldr smørret godt sammen med flormelis, salt og mel. Saml dejen med æggeblommen. Pak dejen til din æbletærte ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Rul dejen tyndt ud, og læg den i det smurte tærtefad. Dæk dejen med sølvpapir, og fyld bønner/linser i, så dejen ikke glider ned ad siderne. Forbag bunden i ca. 15 minutter ved 180°.Del æblerne i både, og fjern kernehusene. Pisk smør og sukker hvidt, og kom ét æg i ad gangen. Skær marcipanen i små stykker, og kom den i fyldet til din æbletærte sammen med melet. Fordel æblerne over den forbagte tærtebund; hæld resten af fyldet over, og drys med mandelflager. Bag din æbletærte nederst i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter. Drys den nybagte æbletærte med flormelis lige inden servering.

Servér altid din æbletærte lun med iskold cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

PRØV OGSÅ: Et alternativt bud på en æbletærte