Desserter

Æblekage med kanel-ricotta

Servér æblekagen helt friskbagt og stadig lun, og giv kold kanel-ricotta eller vaniljeis til

Æblekage til 8 personer

smør til formen
100 g sukker
2 æg
100 g smeltet smør
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
3 æbler

PYNT:
4 spsk. sukker
2 spsk. kanel

KANEL-RICOTTA:
200 g ricotta
1 tsk. kanel
2 spsk. flormelis
2 dl piskefløde pisket til skum
2 spsk. flormelis

Smør en springform på 20 cm med smør. Pisk sukker og æg let sammen, og rør smørret i. Sigt mel, bagepulver og kardemomme i dejen, og rør forsigtigt.
Skræl et af æblerne; skær det i grove terninger, og vend dem ned i dejen.
Fordel dejen i formen. Skær resten af æblerne i tynde både, og fordel dem i taglagt mønster på dejen.
Bland sukker og kanel sammen, og drys det på æblerne.
Bag kagen i en 190° varm ovn i 25-30 minutter.
Vend ingredienserne til kanel-ricottaen sammen, og servér til den lune æblekage
 

Læs mere om: