Æblekage med kanel-ricotta
Mad

Æblekage med kanel-ricotta

15. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Den klassiske æblekage med et twist af kanel-ricotta. Servér æblekagen helt friskbagt og stadig lun med den kolde kanel-ricotta eller vaniljeis til
8 personer

Det skal du bruge

  • smør til formen
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g smeltet smør
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • 3 æbler

Pynt

  • 4 spsk. sukker
  • 2 spsk. kanel

Kanel-ricotta

  • 200 g ricotta
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. flormelis
  • 2 dl piskefløde pisket til skum
  • 2 spsk. flormelis

Sådan laver du æblekage med kanel-ricotta

  1. Smør en springform på 20 cm med smør.
  2. Pisk sukker og æg let sammen, og rør smørret i.
  3. Sigt mel, bagepulver og kardemomme i dejen, og rør forsigtigt.
  4. Skræl et af æblerne; skær det i grove terninger, og vend æblerne ned i dejen.
  5. Fordel dejen i formen.
  6. Skær resten af æblerne i tynde både, og fordel dem i taglagt mønster på dejen.
  7. Pynt: Bland sukker og kanel sammen, og drys det på æblerne.
  8. Bag kagen i en 190° varm ovn i 25-30 minutter.
  9. Kanel-ricotta: Vend ingredienserne til kanel-ricottaen sammen.
  10. Servér din kanel-ricotta til den lune æblekage.

Velbekomme!

Flere nemme og lækre opskrifter med frugter

Læs også