Desserter

Æblekage med kanel-ricotta

af Camilla Zarah Lawes 15. februar 2022
Foto: Lars Ranek
Servér æblekagen helt friskbagt og stadig lun, og giv kold kanel-ricotta eller vaniljeis til
8 personer

Æblekage

  • smør til formen
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g smeltet smør
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • 3 æbler

PYNT

  • 4 spsk. sukker
  • 2 spsk. kanel

KANEL-RICOTTA

  • 200 g ricotta
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. flormelis
  • 2 dl piskefløde pisket til skum
  • 2 spsk. flormelis

Smør en springform på 20 cm med smør. Pisk sukker og æg let sammen, og rør smørret i. Sigt mel, bagepulver og kardemomme i dejen, og rør forsigtigt. Skræl et af æblerne; skær det i grove terninger, og vend dem ned i dejen. Fordel dejen i formen. Skær resten af æblerne i tynde både, og fordel dem i taglagt mønster på dejen. Bland sukker og kanel sammen, og drys det på æblerne. Bag kagen i en 190° varm ovn i 25-30 minutter. Vend ingredienserne til kanel-ricottaen sammen, og servér til den lune æblekage