Desserter

Fransk blommetærte

af Camilla Zarah Lawes 13. september 2011
Foto: Lars Ranek
Denne tærte kan også tilberedes med æbler, pærer eller brombær. Servér den varm med en kugle is eller lidt græsk yoghurt

(8 personer)BUND:175 g blødt smør175 g hvedemel120 g rørsukkerkorn af ½ god vaniljestang1½ dl havregrynFYLD:3 æg2½ dl cremefraiche 18 %75 g rørsukker100 g marcipan skåreti små terningerENDVIDERE:6-8 blommer10 g smør2 spsk. sukker2 tsk. kanelPYNT:50 g mandelsplitterTILBEHØR:græsk yoghurt eller vaniljeisSaml smør, hvedemel, sukker, vaniljekorn og havregryn til en dej - brug fingrene, det er nemmest. Tryk dejen ud i en smurt tærteform med løs bund. Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel; fordel det i den ubagte bund, og sæt den på køl. Flæk blommerne, og tag stenene ud. Smelt smør, sukker og kanel på en stor pande, og steg blommerne med skærefladen nedad i 2-3 minutter. Fordel de stegte blommer på tærten med skærefladen opad. Hæld lagen med fra stegepanden, og drys med mandler. Bag tærten midt i en 175° varm ovn i 30 minutter.RELEVANTE LINKS