blomkålssuppe
Mad

Cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah

Pep en simpel blomkålssuppe op med en smagfuld dild-olie og knasende dukkah af ristede valnødder og krydderier. Her får du opskriften på cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g kartofler
1 stort blomkål
1 løg
1 fed hvidløg
25 g smør til stegning
salt og friskkværnet peber
ca. 1 l kyllingebouillon
1 spsk. citronsaft

VALNØDDE-DUKKAH

150 g valnøddekerner
50 g sesamfrø
1 spsk. hel koriander
1 spsk. hel spidskommen
2 tsk. flagesalt

DILD-OLIE

2 bundter dild
1 dl olivenolie

Opskrift - sådan laver du cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah 

1. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skær blomkålen i mindre stykker. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløg. Svits det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare, men lad det ikke tage farve. Krydr godt med salt og peber, og hæld bouillon over, så det dækker. Bring gryden i kog, og lad den simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
 
2. VALNØDDE-DUKKAH: Rist valnødder på en tør pande, til de bliver let gyldne. Tilsæt sesamfrø, koriander, spidskommen og salt, og lad det riste, indtil krydderierne begynder at dufte. Hæld det hele i en foodprocessor, og kør, til det får konsistens som groft salt.
 
3. DILD-OLIE: Blend dild og olie sammen i blender eller foodprocessor.
 
4. Blend suppen med en stavblender, og smag til med citronsaft. Dryp dild-olie over suppen inden servering, og drys med valnødde-dukkah.
 
TIP: Dukkah er en egyptisk blanding af urter, nødder og krydderier. Find det hos din etniske købmand eller i velassorterede supermarkeder, f.eks. af mærket Mill & Mortar.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicansk lasagne – Få opskriften her

 

Torsdag: Lun linsesalat med halloumi – Få opskriften her

Fredag: Italiensk kyllingepande – Få opskriften her