blomkålssuppe med dild-olie og dukkah
Mad

Cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah

22. marts 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Pep en simpel blomkålssuppe op med en smagfuld dild-olie og knasende dukkah af ristede valnødder og krydderier
4 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 500 g kartofler
  • 1 stort blomkål
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • ca. 1 l kyllingebouillon
  • 1 spsk. citronsaft

Valnødde-dukkah

  • 150 g valnøddekerner
  • 50 g sesamfrø
  • 1 spsk. hel koriander
  • 1 spsk. hel spidskommen
  • 2 tsk. flagesalt

Dild-olie

  • 2 bundter dild
  • 1 dl olivenolie

Sådan laver du cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skær blomkålen i mindre stykker. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløg. Svits det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare, men lad det ikke tage farve.
  2. Krydr godt med salt og peber, og hæld bouillon over, så det dækker. Bring gryden i kog, og lad den simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
  3. Valnødde-dukkah: Rist valnødder på en tør pande, til de bliver let gyldne.
  4. Tilsæt sesamfrø, koriander, spidskommen og salt, og lad det riste, indtil krydderierne begynder at dufte.
  5. Hæld det hele i en foodprocessor, og kør, til det får konsistens som groft salt.
  6. Dild-olie: Blend dild og olie sammen i blender eller foodprocessor.
  7. Blend suppen med en stavblender, og smag til med citronsaft.
  8. Dryp dild-olie over suppen inden servering, og drys med valnødde-dukkah.

Velbekomme!

TIP: Dukkah er en egyptisk blanding af urter, nødder og krydderier. Find det hos din etniske købmand eller i velassorterede supermarkeder, f.eks. af mærket Mill & Mortar.

Inspiration til andre blomkålssupper

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også