blomkålssuppe
Mad

Cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah

af Emma Martiny 22. marts 2018
Foto: Winnie Methmann
Pep en simpel blomkålssuppe op med en smagfuld dild-olie og knasende dukkah af ristede valnødder og krydderier. Her får du opskriften på cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kartofler
  • 1 stort blomkål
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • ca. 1 l kyllingebouillon
  • 1 spsk. citronsaft

VALNØDDE-DUKKAH

  • 150 g valnøddekerner
  • 50 g sesamfrø
  • 1 spsk. hel koriander
  • 1 spsk. hel spidskommen
  • 2 tsk. flagesalt

DILD-OLIE

  • 2 bundter dild
  • 1 dl olivenolie

Opskrift - sådan laver du cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah 

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skær blomkålen i mindre stykker. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløg. Svits det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare, men lad det ikke tage farve. Krydr godt med salt og peber, og hæld bouillon over, så det dækker. Bring gryden i kog, og lad den simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.

  2. VALNØDDE-DUKKAH: Rist valnødder på en tør pande, til de bliver let gyldne. Tilsæt sesamfrø, koriander, spidskommen og salt, og lad det riste, indtil krydderierne begynder at dufte. Hæld det hele i en foodprocessor, og kør, til det får konsistens som groft salt.

  3. DILD-OLIE: Blend dild og olie sammen i blender eller foodprocessor.

  4. Blend suppen med en stavblender, og smag til med citronsaft. Dryp dild-olie over suppen inden servering, og drys med valnødde-dukkah.

TIP: Dukkah er en egyptisk blanding af urter, nødder og krydderier. Find det hos din etniske købmand eller i velassorterede supermarkeder, f.eks. af mærket Mill & Mortar.

Vil du have en nem og lækker blomkålssuppe til hverdag, så prøv denne opskrift på cremet blomkålsuppe med rejer.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicansk lasagne – Få opskriften her

Torsdag: Lun linsesalat med halloumi – Få opskriften her

Fredag: Italiensk kyllingepande – Få opskriften her

 

Læs også