

Cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah
DET SKAL DU BRUGE
- 500 g kartofler
- 1 stort blomkål
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 25 g smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- ca. 1 l kyllingebouillon
- 1 spsk. citronsaft
VALNØDDE-DUKKAH
- 150 g valnøddekerner
- 50 g sesamfrø
- 1 spsk. hel koriander
- 1 spsk. hel spidskommen
- 2 tsk. flagesalt
DILD-OLIE
- 2 bundter dild
- 1 dl olivenolie
Opskrift - sådan laver du cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah
-
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skær blomkålen i mindre stykker. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløg. Svits det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare, men lad det ikke tage farve. Krydr godt med salt og peber, og hæld bouillon over, så det dækker. Bring gryden i kog, og lad den simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
-
VALNØDDE-DUKKAH: Rist valnødder på en tør pande, til de bliver let gyldne. Tilsæt sesamfrø, koriander, spidskommen og salt, og lad det riste, indtil krydderierne begynder at dufte. Hæld det hele i en foodprocessor, og kør, til det får konsistens som groft salt.
-
DILD-OLIE: Blend dild og olie sammen i blender eller foodprocessor.
-
Blend suppen med en stavblender, og smag til med citronsaft. Dryp dild-olie over suppen inden servering, og drys med valnødde-dukkah.
TIP: Dukkah er en egyptisk blanding af urter, nødder og krydderier. Find det hos din etniske købmand eller i velassorterede supermarkeder, f.eks. af mærket Mill & Mortar.
Vil du have en nem og lækker blomkålssuppe til hverdag, så prøv denne opskrift på cremet blomkålsuppe med rejer.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler – Få opskriften her
Tirsdag: Mexicansk lasagne – Få opskriften her
Torsdag: Lun linsesalat med halloumi – Få opskriften her
Fredag: Italiensk kyllingepande – Få opskriften her