Mad
17. februar 2022

Citron og rosmarinkylling

Ugens mandagsopskrift er kylling med citron og rosmarin. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2013/04/1315-madplan/1315-mad-mandag-copy-3.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Ugens mandagsopskrift er kylling med citron og rosmarin. Få opskriften her
2 personer

Ingredienser:

  • 1 kylling
  • olivenolie
  • 2 spsk. hakket rosmarin
  • saft af 1 citron
  • 1 spsk. flydende honning
  • salt

TILBEHØR

  • 500 g kogte kartofler
  • olivenolie
  • 1 rødløg i både
  • ½ bundt forårsløg, snittede
  • salt
  • blandet salat
  • olivenolie
  • god eddike
Annonce

TIP: Køb en hel kylling, og partér den selv, så kan du få både økologi og skind - og nok til 2 dage.

Opskrift - Sådan gør du:

1. Del kyllingen i 8 stykker: 2 bryster, 2 overlår, 2 underlår og 2 vinger. Gem lår og vinger til tirsdag.

2. Steg kyllingebrysterne gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande. Kom rosmarin, citronsaft og honning på panden, og lad det koge op, så kyllingen er blank og krydret. Krydr med salt.

3. Skær imens kartoflerne i mundrette stykker, og rist dem gyldne i olivenolie på en varm pande. Kom rødløg ved, og rist i yderligere 1-2 minutter. Vend forårsløg i til sidst, og smag til med salt.

Servér kyllingen med kartofler og blandet salat vendt med olie og eddike.

TIP: Du kan med fordel marinere resten af kyllingen til tirsdag, så den er klar og har fået godt med smag.

Få indkøbslisten til hele ugens madplan her

MADPLAN FOR RESTEN AF UGEN

Tirsdag: Bbq-kylling med kaffe og slaw - Få opskriften her

Annonce
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.