Mad

Bbq-kylling med kaffe og slaw

af Louisa Lorang 11. april 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er bbq-kylling med kaffe og slaw. Få opskriften her

Bbq-kylling med kaffe og slaw til 2 personer

Ingredienser:1 tsk. paprika, gerne røget2 spsk. brun farin1 tsk. tørret oregano1 tsk. saltkyllingeoverlår og -vinger fra mandag

Bbq-sauce:1 dl ketchup½ dl stærk kaffe2 spsk. brun farin1 tsk. paprika, gerne røgetet nip cayennepeber2-3 spsk. eddike

Slaw:2 dl græsk yoghurt2 spsk. eddike2 tsk. sukker½ tsk. revet hvidløg½ lille hvidkål, fint snittet2 gulerødder, revnesalt

Tilbehør:bagte, søde kartofler

Opskrift - Sådan gør du:

1. Bland paprika, farin, oregano og salt sammen, og kom det i en frysepose sammen med kyllingen. Gnid kyllingen godt ind i krydderiblandingen. Lad gerne kyllingen trække. Læg kyllingen på bagepapir, og steg den ved 220° i en varm ovn i ca. 25-30 minutter, til den er gylden og gennemstegt.

2. Lun ingredienserne til BBQ-saucen i en kasserolle, til sukkeret er opløst. Pensl kyllingen med saucen de sidste 2-3 minutter af stegetiden. Rør yoghurt med eddike, sukker og hvidløg. Vend kål og gulerødder i.

Servér kyllingen med slaw og bagte søde kartofler.

Tip: Skrub søde kartofler, flæk dem, og bag dem helt møre i ca. 25 minutter, mens du steger kyllingen i ovnen.

Få indkøbslisten til hele ugens madplan her

MADPLAN FOR RESTEN AF UGEN

Mandag: Citron og rosmarinkylling - Få opskriften her

Onsdag: Grillede pitabrød med makrelcreme - Få opskriften her

Torsdag: Hakkebøffer i svøb med rosmarinkartofler - Få opskriften her

Fredag: Grillet snitsel med fennikel-slaw - Få opskriften her