Brød

Teatime: Chokolade-cupcakes

af Louisa Lorang 10. februar 2011
Foto Anders Schønnemann
Opskriften er en del af det komplette klassiske teselskab. Her får du opskriften på chokolade-cupcakes og en praktisk indkøbsliste

Inviter til engelsk afternoon tea, og servér de fineste, sødste chokolade-cupcakes pyntet med fin glasur.

Opskrift på chokolade-cupcakes

(16 chokolade-cupcakes)

Det skal du brugeCHOKOLADE-CUPCAKES:100 g blødt smør185 g sukker100 g mørk chokolade,smeltet2 æg (str. M)225 g mel½ dl kakao1 tsk. bagepulver1 knsp. salt200 g cremefraiche 38 %150 g mælkechokolade16 papirforme

GLASUR:100 g flødeost, f.eks. Philadelphia1 spsk. citronsaft1 spsk. vaniljesukker450 g flormelisevt. lidt lyserød farve

Pynt til chokolade-cupcakes:dansepiger, sukkerblomster, kandiserede rosenblade, bær, glimmer, eller hvad du har lyst til at pynte dine chokolade-cupcakes med

Sådan laver du chokolade-cupcakesPisk smør og sukker hvidt og luftigt. Pisk den smeltede chokolade i, og kom æggene i et ad gangen, mens du fortsat pisker. Bland mel, kakao og bagepulver, og sigt det i dejen. Tilsæt salt, og vend derefter cremefraichen i, til dejen er godt blandet.Fordel dejen i 16 muffinforme foret med papirforme. De skal kun fyldes halvt op. Bræk mælkechokoladen i mindre stykker, og stik dem ned i dine chokolade-cupcakes, så de ikke stikker op.Bag de 16 chokolade-cupcakes ved 170° varmluft (175-180° i alm. ovn) i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte. Lad de færdigbagte chokolade-cupcakes køle helt af, inden du giver dem glasur.Pisk flødeost, citronsaft og vaniljesukker sammen, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du fortsat pisker. Tilsæt evt. lidt frugtfarve.Kom glasuren i en sprøjtepose, og sprøjt den på dine chokolade-cupcakes, eller smør glasuren på med en palet.Pynt med blomster, bær eller masser af sukkerpynt! Jeg har valgt små ballerinaer og kandiserede rosenblade.

Server de pyntede chokolade-cupcakes på et fint fad eller en kageopsats.

Opskriften giver chokolade-cupcakes til 8 personer

SÅDAN BLIVER DET ENDNU NEMMERE:Dejen til dine chokolade-cupcakes kan laves dagen i forvejen og opbevares i køleskab. Tag den ud 2-3 timer, inden du skal bage.Glasuren til chokolade-cupcakes kan laves dagen i forvejen og opbevares på køl.Jeg har fundet cupcakegear og flotte sukkerknalder til mine chokolade-cupcakes hos www.sukkerblomst.dk

FÅ INDKØBSLISTEN HER 

Rugbrødssnitter med laks

Få opskriften her

Blommemarmelade og briocher

Få opskriften her