https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1337-boef-med-kantarelsauce.jpg
Mad

Bøf med kantarelsauce

29. juni 2021
af Susanne Palmqvist
Skal du forkæle dig selv med en god bøf, så forkæl bøffen med en rigtig skøn sauce. Kantarelsaucen har en fin og intens smag. Brug en god fond eller kalvebouillon. Saucen kan forberedes i god tid, og den er god til alle gode bøffer af okse og kalv
30 min2 personer
Tid i alt 40 min

Sauce

  • ca. 150 g kantareller
  • 1 skalotteløg i terninger
  • lidt friskhakket timian el. rosmarin (kun lidt!)
  • ½ spsk. hakket persille
  • 15 g smør
  • 1 nip mild paprika
  • 2 spsk. cognac/whisky
  • 2 dl god kalve- eller hønsefond
  • 1½ dl piskefløde
  • salt og kværnet peber

Bøf

  • 2 rib eye-bøffer, kalve- koteletter el.a. godt
  • salt og kværnet peber
  • evt. smør eller olie

Tilbehør

  • små ristede kartofler og
  • dampede bønner

Opskrift - sådan laver du bøf med kantarelsauce

  1. Børst svampene rene, og skær dem i små grove stykker. Hak løg og krydderurter. Svits det hele i smørret ca. 5 minutter. Dr
  2. ys paprika over, rør godt, og hæld så cognac ved. Lad det koge ind, og tilsæt bouillon.
  3. Kog det ind til det halve, og kom fløde ved. Kog saucen, til den er tilpas tyk, og smag til.
  4. Dup bøfferne tørre, og krydr godt.
  5. Grill eller pandesteg dem i smør eller olie, og servér straks med det valgte tilbehør og den gode sauce

Læs også