Skal du forkæle dig selv med en god bøf, så forkæl bøffen med en rigtig skøn sauce. Kantarelsaucen har en fin og intens smag. Brug en god fond eller kalvebouillon. Saucen kan forberedes i god tid, og den er god til alle gode bøffer af okse og kalv
30 min2 personer
Tid i alt 40 min
Sauce
ca. 150 g kantareller
1 skalotteløg i terninger
lidt friskhakket timian el. rosmarin (kun lidt!)
½ spsk. hakket persille
15 g smør
1 nip mild paprika
2 spsk. cognac/whisky
2 dl god kalve- eller hønsefond
1½ dl piskefløde
salt og kværnet peber
Bøf
2 rib eye-bøffer, kalve- koteletter el.a. godt
salt og kværnet peber
evt. smør eller olie
Tilbehør
små ristede kartofler og
dampede bønner
Opskrift - sådan laver du bøf med kantarelsauce
Børst svampene rene, og skær dem i små grove stykker. Hak løg og krydderurter. Svits det hele i smørret ca. 5 minutter. Dr
ys paprika over, rør godt, og hæld så cognac ved. Lad det koge ind, og tilsæt bouillon.
Kog det ind til det halve, og kom fløde ved. Kog saucen, til den er tilpas tyk, og smag til.
Dup bøfferne tørre, og krydr godt.
Grill eller pandesteg dem i smør eller olie, og servér straks med det valgte tilbehør og den gode sauce