Annonce
Mad
28. marts 2022

Bøf bearnaise med stegte rodfrugter

Hvem elsker ikke en god omgang bøf bearnaise? Se, det her bliver det fleste glade af: Bøf, bearnaise - og måske et glas rødvin? Bearnaise bøf med stegte rodfrugter er gæstemad. Få opskriften her.
Af: Louisa Lorang
Nem omgang bøf bearnaise

Foto: Anders Schønnemann

Hvem elsker ikke en god omgang bøf bearnaise? Se, det her bliver det fleste glade af: Bøf, bearnaise - og måske et glas rødvin? Bearnaise bøf med stegte rodfrugter er gæstemad. Få opskriften her.
2 personer

Grønt

  • ½ kg bagekartofler
  • ½ kg pastinakker
  • olivenolie
  • salt
  • 2 flotte bøffer
  • lidt olie til stegning
  • salt og peber

Bernaise

  • 1 dl hvidvinseddike
  • 5 peberkorn
  • ½ løg, hakket
  • 4 kviste estragon
  • 250 g smør
  • 2 spsk. vand
  • 2 æggeblommer, pasteuriserede
  • 2-3 spsk. hakket estragon
  • salt

Tilbehør

  • blandet salat
  • olivenolie
  • eddike
Annonce

Sådan laver du bøf bearnaise

  1. Tænd ovnen på 200°, varmluft.
  2. Skræl kartofler og pastinakker, og skær begge dele i både. Vend dem med olie og salt, og bag dem møre og gyldne i den varme ovn. Vend rundt i dem undervejs. De skal have ca. 40 minutter i alt.
  3. Steg imens bøfferne i lidt olie på en meget varm pande. Krydr med salt og peber.
  4. Kog eddike, peberkorn, løg og estragonkviste op, og lad det simre i 3-4 minutter. Sluk, og lad essensen trække i minimum 10 minutter. Si essensen, og kom den i en ren kasserolle sammen med 2 spsk. vand.
  5. Smelt smørret stille og roligt i en gryde. Lad det stå lidt, og smørret vil dele sig i klaret smør foroven og valle forneden. Hæld forsigtigt det klarede smør til din bernaise over i en kop eller lignende, kassér vallen.
  6. Lun bearnaiseessens, vand og æggeblommer i en kasserolle, og pisk, til massen tykner en smule. Det tager ca. 5-6 minutter, og det er vigtigt, du ikke skruer for højt op for varmen - ellers risikerer du bare, at æggeblommerne koagulerer. Tag kasserollen af varmen, og pisk det klarede smør i i en tynd stråle. Vend masser af hakket estragon i, og smag din bernaise til med salt.
  7. Servér bøffer med rodfrugter, bearnaise og salat.
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.