
PRØV OGSÅ: Salat med ribeye, bagte rødbeder og kartofler
Opskrift - sådan laver du ribeye steak og salat med smørstegte kantareller og brombær
1. SALAT: Rens kantarellerne for jord og urenheder ved at børste dem med en bagepensel eller lignende (kantareller bør ikke skylles i vand). Skær de største i mindre stykker, og stil kantarellerne til side. Skyl og tør salaten, og anret den på et fad.
2. LØG I BRUNET SMØR: Hak løget fint. Smelt smørret i en lille gryde sammen med hakket løg, og steg løget i ca. 10 minutter, indtil det bliver gyldent, og der samler sig et lag af brunet smør i bunden af gryden. Tag gryden af varmen, og lad den køle lidt af.
3. Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på hver side i 2-3 minutter. Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile tildækket.
4. SALAT, FORTSAT: Rist kantarellerne i smør på en pande, til de falder let sammen. Fordel de gyldne kantareller over salaten.
5. LØG I BRUNET SMØR, FORTSAT: Rør hvidvinseddike og ahornsirup i gryden med løg og brunet smør. Smag til med salt og peber. Rør godt rundt, og fordel det over salaten. Pynt med skyllede brombær, og servér straks med bøffer og brød.
TIP: Tag bøfferne ud af køleskabet, ca. 30 minutter før de skal steges.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Cremet spaghetti med ricotta og spinat – Få opskriften her
Tirsdag: Pistaciemarineret kulmule med pastinakfritter og avocado-mayo – Få opskriften her