tournedos hovedret
Aftensmad

Tournedos med løgtærter og rødvinsglace

af Louisa Lorang 8. november 2021
Udgivet første gang d. 11. november 2010 Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag med franske fornemmelser. Her får du opskriften på hovedretten og en praktisk indkøbsliste.

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 tournedoser a ca. 175 g
  • salt og peber
  • lidt olie til stegning

RØDVINSGLACE

  • 1 spsk. honning
  • 1 dl rødvin
  • ¼ l kraftig kalvefond (gerne fra din slagter eller delikatesse)
  • salt
  • 1 spsk. koldt smør

LØGTÆRTE

  • 2 store rødløg
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. smørplukket timian
  • salt
  • 2 plader butterdej
  • lidt pisket æg til pensling

TILBEHØR

  • 200 g blandet salat
  • 1 skalotteløg i tynde skiver
  • lidt olie
  • eddikeristede kartofler
  • 4 små tærteforme

Opskrift - sådan laver du Tournedos med løgtærter og rødvinsglace

  1. Kom honning og rødvin i en gryde. Bring det i kog, og lad det reducere til det halve. Kom fonden ved, og lad saucen reducere igen til ca. halvdelen. Smag til med salt, og pisk smør i lige inden servering.
  2. Skær løgene over på midten. Læg dem på en bageplade på bagepapir, og dryp med honning og smeltet smør. Krydr med timian og salt, og bag løgene ved 180° i 15 minutter.
  3.  Stik imens fire 7-8 cm store cirkler ud af butterdejen. Smør tærteformene, og læg løgene, i med skærefladen nedad. Læg butterdejen over løgene og pensl med pisket æg. Bag de små tærter i den varme ovn i ca. 15 minutter, eller til butterdejen er gennembagt og gylden. Lad dem køle en smule af, og vend dem forsigtigt ud af formen.
  4. Krydr imens bøfferne med salt og peber, og brun dem i olie på en varm pande. Lad dem stege færdige i ovnen i ca. 8 minutter (eller til de har en kernetemperatur på 60°-62°). Lad dem trække i mindst 10 minutter inden servering.
  5. Vend salat og løg med olie og eddike, og servér tournedos med ristede kartofler, lune løgtærter, rødvinsglace og salat.