Aftensmad

Torsk med sennepssauce og rødbedesalat

af Louisa Lorang 24. februar 2022
Ugens tirsdagsopskrift er torsk med sennepssauce og rødbedesalat. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 40 min

INGREDIENSER

  • 400 g små beder
  • ½ dl æbleeddike
  • 2 spsk. sukker
  • 3 spsk. kapers
  • 1 bakke karse

SAUCE

  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. mel
  • 3-4 dl mælk
  • 3-4 spsk. grov sennep
  • salt

TORSK

  • 300 g torsk i filet, uden skind
  • salt
  • lidt smør

TILBEHØR

  • kogte kartofler

Vælg torsk med omtanke, og følg med på wwf.dk

1. Kog bederne i ca. 10 minutter, alt efter størrelse. Lad dem køle lidt. Gnid skrællen af, og skær dem i både. Kog eddike og sukker op i en gryde, til sukkeret smelter. Kom bederne i, og lad dem varme med i 5 minutter. Vend kapers i, og tag bederne af varmen. Lad dem køle en smule af, og vend lune beder med karse lige inden servering.

2. Smelt imens smørret i en gryde, og pisk mel i. Pisk mælk i, lidt ad gangen, til saucen er tyk og glat. Lad den småkoge i 15 minutter, og smag den til med masser af sennep og salt.

3. Del fisken i 2 stykker, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Top med salt og smør, og bag dem ved 175° i en varm ovn. Servér torsk, beder og kogte kartofler med sennepssauce.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Salat med tuncreme og radiser - Få opskriften her

ONSDAG: Fiskeburger af mørksej med tatarsauce - Få opskriften her

TORSDAG: Pasta med muslinger, tomat, hvidvin og basilikum - Få opskriften her

FREDAG: Tacos de luxe - Få opskriften her