tomatsuppe
Mad

Tomatsuppe med pesto

8. april 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Køb evt. en færdig pesto i stedet for at lave den selv. Her får du opskriften på tomatsuppe med pesto
17 min4 personer

TOMATSUPPE

  • 700 g kryddertomater
  • 2 skalotteløg
  • 1 tsk. olivenolie til stegning
  • 1 rød peberfrugt
  • 1½ dl sherryeddike
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 200 g mascarpone
  • salt og friskkværnet peber

PESTO

  • ½ bundt basilikum
  • 1 dl olivenolie
  • ¼ dl vand
  • 20 g parmesan
  • 25 g pinjekerner
  • salt og friskkværnet peber

GEDEOSTBRØD

  • 8 skiver groft brød
  • 110 g frisk gedeost i skiver
  • olivenolie
  • 6 stilke timian
  • salt og friskkværnet peber

1. Tomatsuppe: Læg tomaterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 180° i 10 minutter. Pil skrællen af dem. Pil og hak løg fint, og steg dem let i olie i en gryde. Rens peberfrugten, skær den i grove tern, og bland dem med løgene. Tilsæt eddike, og lad det koge ind i gryden i 2 minutter. Hæld bouillon ved, og kog i 10 minutter. Blend suppen med en stavblender. Rør mascarpone, salt og peber i.

2. Pesto: Blend basilikumblade med olie, vand, parmesan, pinjekerner, salt og peber i en minihakker.

3. Gedeostbrød: Skær brødet i halve skiver. Smør dem med pesto, og top med gedeost. Dryp med olie, og drys med timian, salt og peber. Rist brødet i ovnen i 7 minutter. Anret suppen i skåle, dryp med pesto, og servér med gedeostbrød.

TIP: Servér evt. suppen med stegte kammuslinger eller stegt hvid fisk til.

Læs også