
Prøv også: Lammekølle med grillet aubergine og spinatsalat
Lammekølle:
Tænd ovnen på 190°.
Bland kanel, spidskommen, koriander, chiliflager og salt i en skål.
Læg lammekøllen i et ovnfast fad. Fordel krydderblandingen på lammekøllen, dryp med olie, og steg lammekøllen i ovnen i 30 minutter.
Bagte grøntsager:
Pil og skær løg og hvidløg i tynde både.
Skræl og halvér gulerødder og persillerødder på langs, og skær dem i store stykker.
Skrub kartoflerne, og halvér dem. Skræl jordskokkerne, og halvér dem. Rens porrerne, og skær dem i store stykker.
Fordel alle grøntsager, på nær porrerne, i et stort ovnfast fad.
Rør hvidvin, tomatpuré og bouillon sammen i en skål, og hæld det over grøntsagerne.
Tag lammekøllen ud af ovnen, og placér den oven på grøntsagerne.
Steg grøntsager og lammekølle i ovnen i yderligere 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
Lad porrerne stege med i fadet de sidste 10 minutter.
Skær lammekøllen i skiver, og servér sammen med de bagte grøntsager.
TIP: Brug stegeskyen fra lammekøllen som sauce.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Citrusmarineret andebryst med stegte grøntsager og ris - Få opskriften her
Tirsdag: Grydestegt kylling med grillet pak choy og mos af søde kartofler - Få opskriften her
Onsdag: Fyldte kalvekoteletter med pasta og tomatsalat - Få opskriften her