Citrusmarineret andebryst er anderledes end det klassisk tilberedte andebryst - syrligt med et asiatisk twist
Aftensmad

Citrusmarineret andebryst med stegte grøntsager og ris

21. februar 2022Opdateret 3. april
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Hvidløg, ingefær og honning giver andekødet en fyldig og krydret smag. Få opskriften på citrusmarineret andebryst med stegte grøntsager og ris her
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 andebryster a 300 g
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 3 spsk. vindruekerneolie
  • 2 spsk. honning
  • 6 spsk. sojasauce
  • skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
  • 150 g sukkerærter
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g minimajs
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl jasminris
  • ½ frisk rød chili

Opskrift - sådan laver du citrusmarineret andebryst med stegte grøntsager og ris

1. Tilbehør: Kog ris efter anvisningen på pakken. Rens og snit chilien, og drys den over risene lige før servering.

2. Andebryst: Tænd ovnen på 180°. Rids fedtet på andebrysterne med en kniv, og læg dem i et ovnfast fad.

3. Citrusmarinade: Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Rør hvidløg, ingefær, olie, honning, sojasauce, appelsinsaft og fintrevet appelsinskal sammen i en skål. Hæld marinaden over kødet, og steg det i ovnen i 12 minutter. Tag kødet op af lagen (gem lagen til grøntsagerne), og lad det hvile i 10 minutter, inden det skæres i tykke stykker.

4. Stegte grøntsager: Skyl sukkerærterne, og skær enderne af. Rens peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Flæk minimajsene på langs. Steg grøntsagerne i olie på en pande; hæld lagen fra kødet over, og lad det simre et par minutter. Krydr med salt og peber. Servér grøntsagerne sammen med and og ris.

Læs også