Italiensk tomatsuppe med kylling og mascarponecreme
Mad

Italiensk tomatsuppe med kylling og mascarponecreme

21. februar 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Ved første skefuld bliver du sendt direkte ned til Italiens solrige sommerdage – i hvert fald i tankerne. Her får du opskriften på italiensk tomatsuppe med kylling og mascarponecreme
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 100 g mascarpone
  • 1 håndfuld frisk basilikum

CROUTONER

  • 4 skiver groft brød
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt

KYLLING

  • 4 kyllingebrystfileter
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

MASCARPONECREME

  • 100 g friskrevet parmesan
  • 150 g mascarpone
  • 1 dl piskefløde

Opskrift- sådan laver du italiensk tomatsuppe med kylling og mascarponecreme

1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i olie i en gryde. Tilsæt krydderier, hakkede tomater og rødvinseddike, og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt mascarpone og basilikum, og blend tomatsuppen med en stavblender. Smag til, og hold suppen varm. 2. CROUTONER: Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i tern. Vend dem med presset hvidløg, olie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde. 3. KYLLING: Dup kyllingefileterne tørre, og krydr med salt og peber. Steg dem i olivenolie på en (grill)pande, og skær dem i skiver. 4. MASCARPONECREME: Pisk parmesan, mascarpone og fløde sammen med en elpisker. Servér det til den varme suppe, og top med croutoner og kylling. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også