Aftensmad

Tomatsuppe med ingefær og grillede kammuslinger

af Camilla Zarah Lawes 22. november 2012
Foto: Columbus Leth
Nyd den varme suppe med kammuslinger og de gode krydrede brød

Tomatsuppe med ingefær og grillede kammuslinger

DET SKAL DU BRUGE2 finthakkede bananskalotteløgolivenolie2 røde peberfrugter2 cm ingefær, finthakket6 store tomater1½ dl sherryeddike½ l grøntsagsbouillonsalt og friskkværnet peber12 kammuslinger

TILBEHØR:brød

 

Opskrift - sådan laver du tomatsuppe med ingefær og grillede kammuslinger

1. Sautér løgene i lidt olie, til de er klare. Rens peberfrugterne; fjern stilk og kerner, og skær dem i grove stykker. Gør ingefæren klar. Fjern stilkfæstet fra tomaterne med en lille kniv, og skær dem i grove stykker.

2. Hæld sherryeddike på løgene, og lad det koge ind til det halve. Tilsæt peberfrugter, ingefær, tomater og bouillon. Lad det småsimre under låg i 10 minutter. Blend suppen, og hæld den tilbage i gryden.

3. Varm en grillpande, og gril kammuslingerne hurtigt på begge sider (pas på, de ikke får for meget, ellers bliver de som viskelæder). Sæt dem på spyd, og servér over suppen. Krydr med peber.

Få alle opskrifterne på adventsmiddagen her

Få opskriften på krydret brød med æble her

Invitér familie og venner på julens bedste frokost