

Teriyakilaks og sort rissalat med rødkål og avocado
DET SKAL DU BRUGE
- 1 lakseside (ca. 650 g)
- 3 spsk. Teriyakisauce
- 2 spsk. Sesamfrø
Sort rissalat med rødkål og avocado:
- 200 g sorte fuldkornsris
- 400 g rødkål
- ½ bundt bredbladet persille
- 3 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Citronsaft
- Salt og peber
- 1 moden avocado
Opskrift – sådan laver du teriyakilaks og sort rissalat med rødkål og avocado
Sort rissalat med rødkål og avocado:
Kog ris efter pakkens anvisningen. Skyl dem med koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen med skindsiden nedad i et ovnfad med bagepapir i bunden. Hæld teriyaki over, og drys med sesamfrø. Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter afhængigt af tykkelsen. Laksen er færdigbagt, når fiskekødet nemt deler sig i fine flager.
Sort rissalat, fortsat:
Snit rødkål fint. Skyl og hak persillen fint. Bland rødkål og persille med olie og citronsaft. Krydr med salt og peber. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Bland de sorte ris med rødkål og avocado. Servér rissalaten til den bagte laks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter – få opskriften her
Tirsdag: Koteletter med spinatsalat og grov kartoffelmos med ricotta – få opskriften her
Onsdag: Hakkebøffer med linsesalat og rødbedetzatziki – få opskriften her
Fredag: Bagte søde kartofler med spinat, kikærter og tahindressing – få opskriften her