Opskrift på Teriyakilaks og sort rissalat med rødkål og avocado
Aftensmad

Teriyakilaks og sort rissalat med rødkål og avocado

af Camilla Biesbjerg Markussen 19. december 2019
Foto: Line Falck
Den velkendte laks får her et spændende tvist med en let sødlig teriyakisauce, som kan købes i velassorterede supermarkeder. Her får du opskriften på teriyakilaks og sort rissalat med rødkål og avocado.
1 t og 10 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 lakseside (ca. 650 g)
  • 3 spsk. Teriyakisauce
  • 2 spsk. Sesamfrø

Sort rissalat med rødkål og avocado:

  • 200 g sorte fuldkornsris
  • 400 g rødkål
  • ½ bundt bredbladet persille
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Citronsaft
  • Salt og peber
  • 1 moden avocado

Opskrift – sådan laver du teriyakilaks og sort rissalat med rødkål og avocado

Sort rissalat med rødkål og avocado:Kog ris efter pakkens anvisningen. Skyl dem med koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe godt af.

Tænd ovnen på 200°. Læg laksen med skindsiden nedad i et ovnfad med bagepapir i bunden. Hæld teriyaki over, og drys med sesamfrø. Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter afhængigt af tykkelsen. Laksen er færdigbagt, når fiskekødet nemt deler sig i fine flager.

Sort rissalat, fortsat:Snit rødkål fint. Skyl og hak persillen fint. Bland rødkål og persille med olie og citronsaft. Krydr med salt og peber. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Bland de sorte ris med rødkål og avocado. Servér rissalaten til den bagte laks.

 

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter – få opskriften her

Tirsdag: Koteletter med spinatsalat og grov kartoffelmos med ricotta – få opskriften her

Onsdag: Hakkebøffer med linsesalat og rødbedetzatziki – få opskriften her

Fredag: Bagte søde kartofler med spinat, kikærter og tahindressing – få opskriften her