Aftensmad

Tarteletter med ærter, asparges og rejer

30. april 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Alle, jeg kender, bliver milde og gode, når de får tarteletter. Det ER en vinder!

(forret til 4)4 plader butterdejlidt smeltet smør1 æg1 spsk. koldt vand

ENDVIDERE:2 spsk. smør2 spsk. mel3 dl mælksalt250 g grønne asparges3 dl bælgede ærter200-300 g pillede rejer, grønlandske eller fjordrejerlidt plukket dildpebercitronbåde

Skær butterdejspladerne over, og kom dem i smurte muffinforme eller lignende små forme. Pisk ægget med lidt koldt vand, og pensl butterdejen. Bag dejen ved 200° i 10-15 minutter, eller til den er gennembagt. Tryk den flad i midten, så der er plads til fyld, og tag den forsigtigt ud af formen.Smelt imens smørret i en gryde. Pisk melet i, og derefter mælken, lidt ad gangen. Lad saucen koge tyk i ca. 10 minutter, og smag til med salt. Tilsæt mere mælk, hvis saucen bliver for tyk. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Snit aspargesene i skrå skiver, og kom dem i saucen sammen med ærterne. Lad det koge op, og smag til.Anret tarteletterne med stuvede grøntsager, og top med rejer og dild. Krydr med peber, og servér straks med citronbåde til.

Vinforslag: Domdechant Werner Riesling Trocken 2010

Medaljon med lun squashsalat og kryddersmør