torsk
Aftensmad

Syltet torsk med grov mos og bønnesalat

af Camilla Zarah Lawes 7. april 2022
Foto: Columbus Leth
Lad gerne den sukkersaltede torsk trække på køl natten over – og i hvert fald mindst et par timer. Her får du opskriften på syltet torsk med grov mos og bønnesalat
20 min 4 personer
Tid i alt 35 min

SYLTET TORSK

  • 600 g torskefilet med skind
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. salt
  • ¼ dl olivenolie

GROV KARTOFFELMOS

  • 4 bagekartofler
  • 3 gulerødder
  • ¼ dl olivenolie
  • skal af ¼ usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber

BØNNESALAT

  • 200 g grønne bønner
  • 400 g små tomater
  • 2 avocadoer
  • 100 g ristede mandler

Trækketid, torsk: Mindst 2 timer, gerne natten over. 

1. Syltet torsk: Læg torskestykkerne på et fad med skindsiden nedad, og drys dem med sukker og salt. Stil dem køleskabet i mindst 2 timer.

 

2. Grov kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand. Skræl og riv gulerødderne fint. Mos kartoflerne med olie, fintrevet citronskal, salt og peber. Vend de revne gulerødder i.

 

3. Bønnesalat: Nip bønnerne, og læg dem i en gryde med spilkogende, saltet vand i 2 minutter. Afkøl dem med iskoldt vand. Skyl og halvér tomaterne. Halvér avocadoerne; fjern stenen, og løft avocadokødet ud med en teske i små halvkugler. Vend avocado sammen med bønner, ristede mandler og tomater i en skål.

 

3. Læg den marinerede torsk med skindsiden opad i et ovnfad, dryp med olivenolie, dæk med bagepapir, og bag torsken i en 90° varm ovn i ca. 20 minutter. Træk skindet af, og servér torsken med bønnesalat og grov kartoffelmos.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål - Få opskriften her

Tirsdag: Mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot - Få opskriften her

Torsdag: Kåldolmere og hvedekerner med forårsløg - Få opskriften her

Fredag: Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål - Få opskriften her