

Syltet torsk med grov mos og bønnesalat
SYLTET TORSK
- 600 g torskefilet med skind
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. salt
- ¼ dl olivenolie
GROV KARTOFFELMOS
- 4 bagekartofler
- 3 gulerødder
- ¼ dl olivenolie
- skal af ¼ usprøjtet citron
- salt og friskkværnet peber
BØNNESALAT
- 200 g grønne bønner
- 400 g små tomater
- 2 avocadoer
- 100 g ristede mandler
Trækketid, torsk: Mindst 2 timer, gerne natten over.
1. Syltet torsk: Læg torskestykkerne på et fad med skindsiden nedad, og drys dem med sukker og salt. Stil dem køleskabet i mindst 2 timer.
2. Grov kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand. Skræl og riv gulerødderne fint. Mos kartoflerne med olie, fintrevet citronskal, salt og peber. Vend de revne gulerødder i.
3. Bønnesalat: Nip bønnerne, og læg dem i en gryde med spilkogende, saltet vand i 2 minutter. Afkøl dem med iskoldt vand. Skyl og halvér tomaterne. Halvér avocadoerne; fjern stenen, og løft avocadokødet ud med en teske i små halvkugler. Vend avocado sammen med bønner, ristede mandler og tomater i en skål.
3. Læg den marinerede torsk med skindsiden opad i et ovnfad, dryp med olivenolie, dæk med bagepapir, og bag torsken i en 90° varm ovn i ca. 20 minutter. Træk skindet af, og servér torsken med bønnesalat og grov kartoffelmos.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål - Få opskriften her
Tirsdag: Mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot - Få opskriften her
Torsdag: Kåldolmere og hvedekerner med forårsløg - Få opskriften her
Fredag: Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål - Få opskriften her