svinemørbrad
Mad

Svinemørbrad med ovnbagte butternutsquash og grønkålssalat

14. januar 2016
af Christian Bitz
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
De bagte, krydrede græskar mætter på linje med kartofler, og skallen kan sagtens bages med og spises. Her får du opskriften på svinemørbrad med ovnbagte butternutsquash og grønkålssalat
1 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g svinemørbrad
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 butternutsquash
  • ¼ bundt rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 250 g frisk grønkål
  • 2 æbler
  • saft af 1 citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du svinemørbrad med ovnbagte butternutsquash og grønkålssalat

1. Ovnbagte butternutsquash: Tænd ovnen på 200°. Skyl og halvér butternutsquashen; skrab kernerne ud med en ske, og læg butternutsquashen på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarin groft. Pil og hak hvidløg. Dryp butternutsquashen med olie, og drys med rosmarin, hvidløg og chili. Bag butternutsquashen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er mør. Skær den bagte butternutsquash i skiver.

2. Grønkålssalat: Skyl og rib grønkålen, og hak den fint. Skyl æblerne; halvér dem, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde både, og vend dem sammen med grønkålen i en skål. Dryp citronsaft og olie over salaten, og krydr med salt og peber.

3. Svinemørbrad: Afpuds mørbraden for sener, og skær den i skiver på ca. 3 cm. Krydr med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side. Servér mørbraden med butternutsquash og salat til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også