Aftensmad

Svampesteg i butterdej

af Timm Vladimir 17. december 2019
Foto: Columbus Leth
Så snart noget bages ind i butterdej, spiller det hele. Denne labre sag kan sagtens serveres til nogen, der ellers foretrækker kød på tallerkenen. Her får du Timm Vladimirs opskrift på den lækre svampesteg i butterdej.
25 min 4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 stor pose frisk spinat
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 15 g smør til stegning
  • 3 stilke frisk rosmarin
  • 4 portobellosvampe
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og peber
  • 125 g blå ost (f.eks. Saint Agur)
  • 1 rulle butterdej
  • 1 æg

TIL SERVERING

  • Blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du svampesteg i butterdej

1. Skyl spinaten grundigt. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i smør. Kom spinaten på panden, og steg den med, til den er faldet sammen. Tilsæt lidt finthakket rosmarin. Tag spinaten af panden. Rens portobellovampene, og skær dem i skiver på 1 cm. Steg dem på panden i lidt olie, og krydr med salt og peber. Tænd ovnen på 185° varmluft.

2. Rul butterdejen ud på køkkenbordet. Fordel spinaten i en stribe på midten af dejen, smuldr ost over, og fordel svampene ovenpå. Skær ridser i siderne af butterdejen, og flet dem sammen ind over midten. Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag ”stegen” i ovnen i 25 minutter.

3. Servér den med en god salat.

 

Andre lækre opskrifter