

Sojamarineret mørbrad med grillede gulerødder og bønner
INGREDIENSER
- 800 g svinemørbrad
- 1 dl sojasauce
GRØNTSAGER
- 1 bundt nye gulerødder med top
- 300 g friske grønne bønner
- 1 bundt dild
APPELSINDRESSING
- 2 tsk. 5-spice-krydderi
- saft af 1 appelsin
- ½ dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Lad gerne lidt af den grønne top sidde på, når du renser gulerødderne. Den kan sagtens spises og ser fin ud.
1. Afpuds mørbraden for sener og fedt. Læg den i en frysepose, og hæld sojasauce i posen. Luk posen, og lad mørbraden marinere i mindst 30 minutter i køleskabet.
2. Varm ovnen op til 200°. Læg den marinerede mørbrad i en lille bradepande beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 30 minutter, til den er netop gennemstegt.
3. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skrub gulerødderne, og skær top og bund af dem. Steg dem på en grillpande i 3-4 minutter på hver side. Nip bønnerne, og læg dem i gryden med det kogende vand. Lad dem koge i 4 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med iskoldt vand, så de beholder den flotte grønne farve. Hak dilden fint. Bland gulerødder, bønner og dild sammen i en skål.
4. Appelsindressing: Rør 5-spice-krydderi sammen med appelsinsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen over de lune grøntsager, og servér dem sammen med mørbrad skåret i skiver.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Bagt torsk med grøntsags-crumble - Få opskriften her
Krydrede hakkebøffer med ovnstegte rødbeder og kartofler - Få opskriften her
Grøntsager og kylling i fad - Få opskriften her
Sommer-spaghetti med asparges, ærter og ostekødboller - Få opskriften her