Aftensmad

Små kalveleverpostejer med portvin

af Madredaktionen 17. februar 2022
Servér postejen på klassisk vis med rugbrød, rødbeder og sprødstegt bacon.
6 personer

INGREDIENSER

  • 500 g hakket kalvelever
  • 250 g hakket spæk
  • 1 tsk. timian
  • 1 løg
  • 4 ansjoser
  • 1 laurbærblad
  • 3 spsk. hvid portvin
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 200 g kogte kartofler
  • 1 dl piskefløde
  • små engangs-aluforme eller ramekiner

Opskrift - sådan laver du små kalveleverpostejer med portvin 

Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor, og blend dem til en fin og ensartet masse. Fordel postejen i små, smurte engangs-aluforme eller ramekiner. Sæt formene i en bradepande med vand i bunden, og bag dem i en 160° varm ovn i ca. 45 minutter. Skru ovnen op til 200°, og bag postejerne færdige, 10-15 minutter, til de har fået stegeskorpe. Stik i dem med en kødnål for at tjekke, om de er færdigbagte. Servér varme eller lune.

Opskriften er en af ialt 6 retter til en hyggelig juletapas. Herunder finder du de 5 andre opskrifter

Blinis med rødbedepesto og varmrøget laks – få opskriften her

Crostini med artiskoktapenade – få opskriften her

Braiseret julesalat med svesker – få opskriften her

Lammefrikadeller med syltede tyttebær – få opskriften her

Ladyfingers med figner, valnødder og blå ost – få opskriften her