

Små kalveleverpostejer med portvin
INGREDIENSER
- 500 g hakket kalvelever
- 250 g hakket spæk
- 1 tsk. timian
- 1 løg
- 4 ansjoser
- 1 laurbærblad
- 3 spsk. hvid portvin
- salt og friskkværnet peber
- 1 æg
- 200 g kogte kartofler
- 1 dl piskefløde
- små engangs-aluforme eller ramekiner
Opskrift - sådan laver du små kalveleverpostejer med portvin
Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor, og blend dem til en fin og ensartet masse. Fordel postejen i små, smurte engangs-aluforme eller ramekiner. Sæt formene i en bradepande med vand i bunden, og bag dem i en 160° varm ovn i ca. 45 minutter. Skru ovnen op til 200°, og bag postejerne færdige, 10-15 minutter, til de har fået stegeskorpe. Stik i dem med en kødnål for at tjekke, om de er færdigbagte. Servér varme eller lune.
Opskriften er en af ialt 6 retter til en hyggelig juletapas. Herunder finder du de 5 andre opskrifter
Blinis med rødbedepesto og varmrøget laks – få opskriften her
Crostini med artiskoktapenade – få opskriften her
Braiseret julesalat med svesker – få opskriften her
Lammefrikadeller med syltede tyttebær – få opskriften her
Ladyfingers med figner, valnødder og blå ost – få opskriften her