Aftensmad

Skindstegt sandart med spidskål og urtekartoffelmos

af Camilla Zarah Lawes 28. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 28: Ugens onsdagsopskrift er Skindstegt sandart med spidskål og urtekartoffelmos. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g sandartfilet med skind
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

SPIDSKÅL I CITRONSMØR

  • 1 spidskål
  • 3 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 40 g smør
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. friskhakket persille

URTEKARTOFFELMOS

  • 500 g nye kartofler
  • 2 forårsløg
  • 4 spsk. friskhakket persille
  • 25 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Dampet spidskål er en rigtig delikatesse med en dejlig mild smag. 

1. Skær fisken i 4 lige store stykker. Steg den i olie på en varm pande med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Hold fisken nede med en palet. Steg den i 4 minutter, sluk for varmen, og lad fisken stå og trække færdig på panden.

 

2. Spidskål i citronsmør: Skær spidskålen i både, og skyl dem. Damp dem i letsaltet vand i en dyb pande i 2 minutter. Rør smør sammen med fintrevet citronskal og friskhakket persille, og fordel det på spidskålen, så smørret smelter ind mellem kålbladene.

 

3. Urtekartoffelmos: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og mos dem let. Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Bland forårsløg sammen med kartofler, friskhakket persille og smør. Krydr med salt og peber, og servér kartoffelmosen til den sprødstegte fisk og spidskål i citronsmør.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marineret kalvecuvette med couscoussalat - Få opskriften her

Tirsdag: Lammekofta med myntesalat og halve bagte kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Skindstegt sandart med spidskål og urtekartoffelmos - Få opskriften her

Torsdag: Hakkebøf med grove fritter, chilimayonnaise og grøn salat - Få opskriften her

Fredag: Kyllingekødboller med pasta og tomatsauce - Få opskriften her