

Skindstegt sandart med spidskål og urtekartoffelmos
DET SKAL DU BRUGE
- 600 g sandartfilet med skind
- 1 spsk. solsikkeolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
SPIDSKÅL I CITRONSMØR
- 1 spidskål
- 3 dl vand
- 1 tsk. salt
- 40 g smør
- skal af 1 usprøjtet citron
- 2 spsk. friskhakket persille
URTEKARTOFFELMOS
- 500 g nye kartofler
- 2 forårsløg
- 4 spsk. friskhakket persille
- 25 g smør
- salt og friskkværnet peber
Dampet spidskål er en rigtig delikatesse med en dejlig mild smag.
1. Skær fisken i 4 lige store stykker. Steg den i olie på en varm pande med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Hold fisken nede med en palet. Steg den i 4 minutter, sluk for varmen, og lad fisken stå og trække færdig på panden.
2. Spidskål i citronsmør: Skær spidskålen i både, og skyl dem. Damp dem i letsaltet vand i en dyb pande i 2 minutter. Rør smør sammen med fintrevet citronskal og friskhakket persille, og fordel det på spidskålen, så smørret smelter ind mellem kålbladene.
3. Urtekartoffelmos: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og mos dem let. Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Bland forårsløg sammen med kartofler, friskhakket persille og smør. Krydr med salt og peber, og servér kartoffelmosen til den sprødstegte fisk og spidskål i citronsmør.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Marineret kalvecuvette med couscoussalat - Få opskriften her
Tirsdag: Lammekofta med myntesalat og halve bagte kartofler - Få opskriften her
Onsdag: Skindstegt sandart med spidskål og urtekartoffelmos - Få opskriften her
Torsdag: Hakkebøf med grove fritter, chilimayonnaise og grøn salat - Få opskriften her
Fredag: Kyllingekødboller med pasta og tomatsauce - Få opskriften her
