laks
Aftensmad

Sesam-laks med citronpasta og ærter

af Emma Martiny 21. februar 2022
Foto: Nina Malling
Laksen får en knasende sprød overflade, når den paneres i sesamfrø. Her får du opskriften på sesam-laks med citronpasta og ærter
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 laksefileter uden skind
  • 2 dl sesamfrø
  • salt og friskkværnet peber 
  • smør eller olie til stegning 

CITRONPASTA

  • 400 g spaghetti
  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • 50 g parmesan
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl frosne grønne ærter

TIL SERVERING

  • frisk oregano

1. CITRONPASTA: Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

 

2. Bland sesamfrø, salt og peber i en dyb tallerken. Vend laksefileterne i blandingen, så de er dækket på alle sider. Steg laksen i smør eller olie på alle sider på en pande, til sesamfrøene er gyldne, og laksen gennemstegt.

 

3. CITRONPASTA, FORTSAT: Riv citronskal, pres citronsaft, og rør det sammen med fintrevet parmesan, olie, salt og peber i en skål. Vend blandingen sammen med den friskkogte, afdryppede pasta. Hæld kogende vand over de frosne grønne ærter i en skål; lad dem tø op, og hæld vandet fra. Vend ærterne i pastaen.

 

4. SERVERING: Pynt pastaretten med frisk oregano, og servér med sesamlaks.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicanske pulled chicken-wraps – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med chorizo og græskar – Få opskriften her

Fredag: Serranosvøbte koteletter i fad – Få opskriften her