Røget ål med røræg
Aftensmad

Røget ål med røræg

af Camilla Zarah Lawes 7. april 2021
Foto: Columbus Leth
Røget ål med en skøn omgang røræg hører sig da også til til jule eller påskefrokosten. Husk rigeligt med purløg at toppe med, så har du en dejlig servering!
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 røget ål
  • 6 store økologiske æg
  • 6 spsk. økologisk sødmælk
  • 150 g smør
  • havsalt og friskkværnet peber

PYNT

  • 1 bundt purløg, skåret fint
  • friskkværnet peber

Sådan laver du røget ål med røræg:

  1. Skær hovedet af den røget ål, og flå forsigtigt skindet af.
  2. Flæk ålen ved at skære med en skarp kniv langs rygbenet, vend ålen, og gentag.
  3. Skrab det grå fedt af, og skær fileterne i lange stykker, der passer til rugbrødet.
  4. Smelt smørret ved svag varme på en stor pande, det må endelig ikke tage farve.
  5. Pisk forsigtigt æggene sammen med sødmælk, salt og peber.
  6. Hæld æggemassen på panden, og vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til æggemassen har sat sig, men stadig er lidt våd så du har en dejlig og luftig omgang røræg. Tag det fra varmen.
  7. Anret røget ål på rugbrød med røræg og rundhåndet drys af purløg og friskkværnet peber.

 

Røget ål med røræg er en gammel dansk klassiker som man sjældent ser på menuen længere. Det er dog ærgeligt som det smager fremragende, men især de yngre generationer kan berøringsangst overfor ål. Derfor skal de ofte lige have et skub for at tage sig sammen til at smage røget ål med røræg, men de vil med stor sandsynlighed være glade bagefter.

 

RELEVANTE LINKS

Al den skønne julebag

Jul med bær og frugter

Andre lækre opskrifter