https://imgix.femina.dk/media/article/baer-og-frugter.jpg
Stil

Jul med bær og frugter

24. oktober 2012
af Claus Pedersen, munkhus.com
Bær og frugter giver en smuk kontrast til de fleste dekorationer – pigeonæblerne kræver blot en blød klud for at komme til at stråle – det samme gør sig gældende for de fleste paradisæbler, og glem så ikke de fine små tranebær der er en hel lille dekoration i sig selv

PYNT OP TIL JUL MED BÆR OG FRUGTER

DEKORATION

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c601c579281c4f3ebe57c74a9e7af2eb.jpg

Dekorationen her hører helt klart til én af de mere tidskrævende - fordi alle kogler og valnødder er trådede med blomstertråd foruden pigeonog paradisæbler der er stukket på træpinde og tandstikker af træ. Til gengæld gør det arbejdet med at få placeret alle materialer i leret meget nemmere. Start med at fylde ler i en skål, kurv eller andet underlag, placer lyset i leret. Vælg gerne flere slags stedsegrønt til at stikke i leret inden du begynder at pynte dekorationen med de trådede materialer. Har du ikke tålmodighed til at tråde de mange materialer for derefter at placere dem i ler - kan noget tilsvarende opnås ved at placere de forskellige materialer "løst" i et fad eller skål, husk! blot at lyset skal stå fast.

KRANS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/32f778aa3a6a4258855682ffe3eae028.jpg

Kranse skal nødvendigvis ikke altid op at hænge… jo mindre og spinklere de er bundet - jo mere delikat ser det ofte ud. Her et lille udvalg af gode materialevalg, blød enebær, nordmanns gran, havre og selvfølgelig tranebær.

KRANS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55c30e9fe59c48d5b1e25155e3135ef7.jpg

Tranebær er super dekorative til bl.a. små kranse som her trukket på elefant-tråd. Oplagte til ophæng de fleste steder i hjemmet, eller blot placeret på et fad med f.eks. lidt blød enebær og et par julekugler omkring.

ÆBLER SOM PYNT

https://imgix.femina.dk/legacy/media/b07feec6ddc849a8a16dc7fb2f22dcd6.jpg

Pigeonæblet hører julen til og kræver ikke meget mere end en blød klud for at kommet til at stråle i al dets glans - placer æblerne i en skål eller på et fad med f.eks. lidt kogler, pudemos eller som her en lille krans bundet af havre.

PYNT TIL BORDET

https://imgix.femina.dk/legacy/media/a07c34e6fc7f44cdbeb2596c8ae84f44.jpg

Mangler du inspiration til udsmykningen af årets julebord, så er denne idé nem og hurtig at gøre efter. Bind en eller flere kranse af gran - kan selvfølgelig købes færdige hvis det skal gå stærkt og fyld så op med polerede pigeonæbler, tranebær og paradisæbler.

DEKORATION

https://imgix.femina.dk/legacy/media/491369c6a3dd440ea3a4abeb59fbc1f4.jpg

Den smukke spånæske er egentlig oste-emballage… men et oplagt underlag for en lille dekoration. Spånæsker har vi fyldt med ler, placer derefter et lys i leret og dekorer med fine tranebær, gran og trådede lærkekogler - alle tranebær er stukket på tandstikker af træ.

Pynt op med kogler ude og inde

Vi du lære at binde kranse eller lave dekorationer så se mere på www.munkhus.com

Læs også