En skøn og sprød rødkålssalat med et syrligt twist
Aftensmad

Rødkålssalat med appelsiner og ribsdressing

af Timm Vladimir 7. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Rødkålssalat med appelsiner og ribsdressing passer perfekt til julens sulemad. Få opskriften her

Rødkål

  • ½ rødkål
  • 1 dl valnødder
  • 2 appelsiner

RIBSDRESSING

  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 lille, frisk rød chili
  • saft af 1 limefrugt
  • ½ dl drikkeklar ribssaft
  • 3 spsk. sojasauce
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du Rødkålssalat med appelsiner og ribsdressing

  1. Ribsdressing: Skræl ingefærstykket, og riv det fint på et rivejern. Rens chilien, og hak den fint – fjern kernerne, hvis du ikke er til stærk mad. Rør ingefær, chili, 4 spsk. limesaft, ribssaft og sojasauce sammen i en skål. Smag til med salt og peber (selv om dressingen kan virke stærk, aftager smagen, når den bliver blandet med rødkålen).
  2. Snit rødkålen fint, og vend den i dressingen. Lad kålsalaten trække, gerne i 30-45 minutter. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder. Anret kålsalaten med valnødder og appelsinfileter.

 

FLERE SALATER DER PASSER GODT TIL JULEMADEN