En skøn og sprød rødkålssalat med et syrligt twist
Aftensmad

Rødkålssalat med appelsiner og ribsdressing

af Timm Vladimir 11. december 2014
Foto: Columbus Leth
Rødkålssalat med appelsiner og ribsdressing passer perfekt til julens sulemad. Få opskriften her

Rødkålssalat med appelsiner og ribsdressing 

En moderne, julet rødskålssalat med både stærke og søde ingredienser.

INGREDIENSER ½ rødkål 1 dl valnødder 2 appelsiner   RIBSDRESSING 4 cm frisk ingefær 1 lille, frisk rød chili saft af 1 limefrugt ½ dl drikkeklar ribssaft 3 spsk. sojasauce salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du rødkålssalat med appelsiner og ribsdressing 

  1. Ribsdressing: Skræl ingefærstykket, og riv det fint på et rivejern. Rens chilien, og hak den fint – fjern kernerne, hvis du ikke er til stærk mad. Rør ingefær, chili, 4 spsk. limesaft, ribssaft og sojasauce sammen i en skål. Smag til med salt og peber (selv om dressingen kan virke stærk, aftager smagen, når den bliver blandet med rødkålen).   2. Snit rødkålen fint, og vend den i dressingen. Lad kålsalaten trække, gerne i 30-45 minutter. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder. Anret kålsalaten med valnødder og appelsinfileter.  

FLERE SALATER DER PASSER GODT TIL JULEMADEN

Rødkålssalat med figner, bær og balsamico

Caprisalat med semidried tomater og oliven - Få opskriften her

Pæresalat a la grillet cheese-sandwich - Få opskriften her

Figensalat med radicchiosalat og pinjekerner - Få opskriften her

Pomelosalat med rucola og avocado - Få opskriften her

Bønnesalat med solsikkekerner og saltmandler - Få opskriften her