Lækker rødkål til anden. Find opskriften her!
Mad

Rødkål: Den old-school version

14. februar 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet julemiddag – her får du opskriften på old-school rødkål perfekt til anden eller flæskestegen
8 personer

Rødkål

  • 1 rødkål
  • ½-1 stang vanilje
  • 2 dl koncentreret solbærsaft
  • 3 dl sukker
  • 2 dl eddike, gerne æbleeddike

Rødkål: Den old-school version

Klassisk rødkål med et strejf af vanilje. Har du én gang lavet din egen rødkål, er der ingen vej tilbage. Købe rødkål er efter min mening altid for overkogt, selv om jeg godt véd, der ligger uendelige mængder nostalgi og minder gemt i supermarkedernes rødkål på glas. Her er imidlertid min version af vores alltime classic – og du må gerne fylde den på glas!

  1. Snit rødkålen med en stor kniv.
  2. Skyl den, og kom den i en gryde med vaniljekorn, vaniljebælg, solbærsaft og sukker.
  3. Lad den simre i ca. 15 minutter. Tilsæt eddiken, og lad den småkoge i yderligere 15 minutter.
  4. Vi kan godt lide, at rødkålen har bid – men er du ikke til det, kan du lade den simre lidt længere, inden du kommer eddiken i.
  5. Smag rødkålen til med lidt salt og evt. mere sødt eller surt, og servér den lun.

Læs også