
Klassisk rødkål med et strejf af vanilje. Har du én gang lavet din egen rødkål, er der ingen vej tilbage. Købe rødkål er efter min mening altid for overkogt, selv om jeg godt véd, der ligger uendelige mængder nostalgi og minder gemt i supermarkedernes rødkål på glas. Her er imidlertid min version af vores all-time classic - og du må gerne fylde den på glas!
Sådan gør du:
Snit rødkålen med en stor kniv. Skyl den, og kom den i en gryde med vaniljekorn, vaniljebælg, solbærsaft og sukker. Lad den simre i ca. 15 minutter. Tilsæt eddiken, og lad den småkoge i yderligere 15 minutter. Jeg kan godt lide, at rødkålen har bid - men er du ikke til det, kan du lade den simre lidt længere, inden du kommer eddiken i.
Smag rødkålen til med lidt salt og evt. mere sødt eller surt, og servér den lun.
TIP: kan laves 1-2 dage inden brug og lunes inden servering.
FLERE OPSKRIFTER
Flæskesteg med citronskal og rosmarin
Honningbagte kartofler og æbler
Ris-panna cotta med kirsebærsovs
Flere forskellige opskrifter med hjemmelavet rødkål på familiejournal.dk