Risotto med svampe og pancetta
Aftensmad

Risotto med svampe og pancetta

af Emma Martiny 15. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Ris eller ros? Eller begge dele? Denne risotto med svampe giver klapsalver omkring bordet! Her får du opskriften på risotto med svampe og pancetta
5 min 4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g blandede svampe
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk salvie
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl grødris
  • 2 dl hvidvin
  • 1½ l hønsebouillon

SPRØDSTEGT PANCETTA

  • 100 g pancetta

TIL SERVERING

  • 25 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk salvie

Opskrift - sådan laver du risotto med svampe og pancetta 

  1. Rens svampene, skær dem i skiver, og steg dem i smør i en gryde ved kraftig varme, indtil de er gyldne. Læg svampene til side på en tallerken. Pil og hak løg og hvidløg, og svits det i gryden. Hak salvieblade fint, og lad dem svitse med – tilsæt evt. lidt mere smør. Krydr med salt og peber. Skyl risene i en sigte, hæld dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin ved, og lad vinen fordampe. Tilsæt varm bouillon gradvist, så risene hele tiden er akkurat dækkede, og lad retten simre, indtil risene er al dente.   2. SPRØDSTEGT PANCETTA: Tænd ovnen på 175°. Fordel pancetta på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød.   3. SERVERING: Rør friskrevet parmesan i risottoen, og smag til. Vend svampene i, og pynt med sprød pancetta og salvie. Servér straks.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sprødstegt mørksej og lun knoldselleri med æble – Få opskriften her

Tirsdag: Spinatpizza med artiskokker – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingelår og ristet butternutsquash med ricottacreme – Få opskriften her

Fredag: Bøf stroganoff med kartoffelmos – Få opskriften her

 

Læs også