Opskrift - sådan laver du risotto med svampe og pancetta
1. Rens svampene, skær dem i skiver, og steg dem i smør i en gryde ved kraftig varme, indtil de er gyldne. Læg svampene til side på en tallerken. Pil og hak løg og hvidløg, og svits det i gryden. Hak salvieblade fint, og lad dem svitse med – tilsæt evt. lidt mere smør. Krydr med salt og peber. Skyl risene i en sigte, hæld dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin ved, og lad vinen fordampe. Tilsæt varm bouillon gradvist, så risene hele tiden er akkurat dækkede, og lad retten simre, indtil risene er al dente.
2. SPRØDSTEGT PANCETTA: Tænd ovnen på 175°. Fordel pancetta på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød.
3. SERVERING: Rør friskrevet parmesan i risottoen, og smag til. Vend svampene i, og pynt med sprød pancetta og salvie. Servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Sprødstegt mørksej og lun knoldselleri med æble – Få opskriften her
Tirsdag: Spinatpizza med artiskokker – Få opskriften her
Torsdag: Kyllingelår og ristet butternutsquash med ricottacreme – Få opskriften her
Fredag: Bøf stroganoff med kartoffelmos – Få opskriften her