Risotto med svampe og hvide bønner
Aftensmad

Risotto med svampe og hvide bønner

af Suzy Wengel 17. januar 2019
Foto: Skovdal Nordic
Denne bløde og cremede risotto skal nok vække glæde rundt om middagsbordet. Her får du opskriften på risotto med svampe og hvide bønner
2 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 dl hvide bønner (tørret) eller 1 dåse kogte hvide bønner (ca. 90 g, hhv. ca. 200 g)

RISOTTO

  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. olivenolie (ca. 10 g)
  • 1 dl risottoris
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 3 spsk. parmesanost (ca. 30 g)
  • friskkværnet peber

FYLD

  • 1 fed hvidløg
  • 1 bakke østershatte (ca. 200-250 g)
  • 1 spsk. olivenolie (ca. 10 g)
  • 1 bundt grønne asparges (ca. 15 stk.)

PYNT

  • 1 spsk. parmesanost (ca. 10 g)
  • frisk basilikum

Risotto med svampe og hvide bønner 

 

Bemærk: Tørrede hvide bønner skal ligge i blød 10-12 timer eller natten over.   1. Læg de tørrede hvide bønner i blød i mindst 10-12 timer, skift vandet, og kog dem efter anvisningen på pakken.   2. Hak løg, og svits dem kort i olie i en kasserolle. Kom risene i, og tilsæt først én deciliter bouillon. Lad det simre, indtil risene har optaget al væden, og tilsæt derefter en deciliter mere. Kogetid i alt er cirka 15 minutter. Rør jævnligt rundt i risene, og spæd eventuelt mere bouillon til. Tilsæt revet parmesanost og friskkværnet peber.   3. Hak hvidløg, og pluk svampene i mindre stykker. Svits dem i olie på en pande, til de tager farve. Knæk den nederste, træede del af aspargesene, og skær dem i mindre stykker.    4. Vend risottoris, svampe, asparges og bønner sammen.    5. Servér retten i en varm dyb tallerken med parmesanost og frisk basilikum på toppen.   FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN HÅNDFULD 1 (+2): Løg, østershatte, asparges HÅNDFULD 3: Bønner HÅNDFULD 4: Risottoris FEDT: Olie, parmesanost SMAGSGIVERE: Bouillon, peber, hvidløg, basilikum   499 kcal – Fedt 16 g – Protein 22 g – Kulhydrat 62 g – Kostfibre 11,8 g   TIP: Du kan tilsætte lidt hvidvin sammen med bouillon  i risottoen.   Læs mere om Sense her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Cremet svampesuppe med kylling - Få opskriften her

Tirsdag: One-pot-paprikakylling - Få opskriften her

Onsdag: Pulled pork med coleslaw - Få opskriften her

Fredag: Lammespyd med kålsalat - Få opskriften her

 

Læs også