Risotto med svampe og hvide bønner
Aftensmad

Risotto med svampe og hvide bønner

17. januar 2019Opdateret 9. april
af Suzy Wengel
Foto: Skovdal Nordic
Denne bløde og cremede risotto skal nok vække glæde rundt om middagsbordet. Her får du opskriften på risotto med svampe og hvide bønner
2 personer
Tid i alt 40 min

Det skal du bruge

  • 1 dl hvide bønner (tørret) eller 1 dåse kogte hvide bønner (ca. 90 g, hhv. ca. 200 g)

Risotto

  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. olivenolie (ca. 10 g)
  • 1 dl risottoris
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 3 spsk. parmesanost (ca. 30 g)
  • friskkværnet peber

Fyld

  • 1 fed hvidløg
  • 1 bakke østershatte (ca. 200-250 g)
  • 1 spsk. olivenolie (ca. 10 g)
  • 1 bundt grønne asparges (ca. 15 stk.)

Pynt

  • 1 spsk. parmesanost (ca. 10 g)
  • frisk basilikum

Risotto med svampe og hvide bønner

Bemærk: Tørrede hvide bønner skal ligge i blød 10-12 timer eller natten over.

  1. Læg de tørrede hvide bønner i blød i mindst 10-12 timer, skift vandet, og kog dem efter anvisningen på pakken.
  2. Hak løg, og svits dem kort i olie i en kasserolle. Kom risene i, og tilsæt først én deciliter bouillon. Lad det simre, indtil risene har optaget al væden, og tilsæt derefter en deciliter mere. Kogetid i alt er cirka 15 minutter. Rør jævnligt rundt i risene, og spæd eventuelt mere bouillon til. Tilsæt revet parmesanost og friskkværnet peber.
  3. Hak hvidløg, og pluk svampene i mindre stykker. Svits dem i olie på en pande, til de tager farve. Knæk den nederste, træede del af aspargesene, og skær dem i mindre stykker.
  4. Vend risottoris, svampe, asparges og bønner sammen.
  5. Servér retten i en varm dyb tallerken med parmesanost og frisk basilikum på toppen.

TIP: Du kan tilsætte lidt hvidvin sammen med bouillon i risottoen.

Hvor stammer risotto fra?

Risotto stammer fra Italien. Den er kendt for sin cremede konsistens og kan variere med forskellige ingredienser som svampe, ost, grøntsager, skaldyr eller kød alt efter præferencen.

Under tilberedningen er det værd at vide, at konstant omrøring er en vigtig del af processen, da det hjælper med at frigive stivelsen i risene og skaber den karakteristiske cremede konsistens.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også