Mumset risotto
Aftensmad

Risotto med spinat og ærter

af Emma Martiny 28. juni 2018
Foto: Winnie Methmann
Denne grønne skønhed er sprængfyldt med sunde sager og stemningsfuld sommersmag. Her får du opskriften på risotto med spinat og ærter
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 squash
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l hønsebouillon

SPINATFYLD

  • 200 g frisk spinat
  • 1 spsk. smør
  • 1 håndfuld basilikum
  • 200 g frosne eller friskbælgede ærter
  • 50 g parmesan
  • skal af ½ usprøjtet citron

TIL SERVERING

  • 30 g pinjekerner
  • 1 håndfuld basilikum
  • 50 g parmesan

Opskrift - sådan laver du risotto med spinat og ærter 

  1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i smør i en gryde. Skyl squa-shen, riv den groft, og lad den stege med, indtil den begynder at falde sammen. Krydr med salt og peber. Skyl risene, hæld dem i gryden, og vend rundt. Tilsæt hvidvin, og lad væden fordampe. Tilsæt herefter varm bouillon, en smule ad gangen, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, indtil risene er al dente.
  2. SPINATFYLD: Skyl spinaten, og steg den i smør på en pande, til den falder sammen, og væsken fordamper. Blend den med basilikum til en helt jævn konsistens i en foodprocessor eller minihakker. Rør blendet spinat og ærter i risottoen, så den bliver grøn. Tilsæt friskrevet parmesan og fintrevet citronskal. Rør rundt, og smag til.
  3. SERVERING: Rist pinjekerner let på en tør pande. Top risottoen med ristede pinjekerner, basilikumblade og friskrevet parmesan.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER