Aftensmad

Risotto med gorgonzola og ærteskud

Af Susanne Palmqvist 1. juli 2021
Gorgonzolaen giver både god smag og fedme til risottoen. Kombinér med fine små sprøde ærter og friske ærteskud, så der også er lidt at tygge på
4 personer

Det skal du bruge

  • 300 g risotto ris (arborioris)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 3 stængler bladselleri, fintsnittede
  • 2 dl halvtør/tør hvidvin
  • ca. 7 dl grøntsags- eller hønsebouillon
  • 1½ dl små fine ærter (friske eller frosne)
  • 100 g gorgonzola
  • 1 bakke nye ærteskud
  • evt. salt og peber

Opskrift - sådan laver du risotto med gorgonzola og ærteskud

  1. Gør alle tingene klar, så du kan nusse om din risotto.
  2. Skyl risene, og lad dem dryppe godt af. Lav bouillonen, så den er kogende/varm.
  3. Skær osten i små stykker. Hak løg, hvidløg og bladselleri. Bælg ærterne, hvis du bruger friske. Frosne skal ikke tø op først.
  4. Varm olien op i en tykbundet gryde, og svits løg, hvidløg og selleri, uden at det tager farve. Kom risene i, og rør i et par minutter.
  5. Tilsæt bouillonen, lidt ad gangen, og rør, til væden er næsten opsuget. Fortsæt på samme måde, til risene er tilpas møre (ca. 17 minutter). Konsistensen må ikke være for fast. 
  6. Kom gorgonzolaen i, og rør, til den er opløst. Kom ærterne i, og smag risotto til med salt og peber, hvis du synes (bouillonen er salt).
  7. Hak halvdelen af ærteskuddene, og vend dem i. Servér risotto, pyntet med en dusk friske ærteskud.

 

Tip: Ærteskud fås i større supermarkeder eller hos grønthandleren og smager som nyhøstede ærter. Køber du dem i potter, kan de vokse videre i en krukke på terrassen/i vindueskarmen, så du kan nippe af dem i lang tid

Flere opskrifter på risotto:

Risotto med skaldyr - få opskriften her

Risotto med svampe og pecorino - få opskriften her

Rød risotto - få opskriften her