Aftensmad

Rød risotto

af Susanne Palmqvist 7. januar 2010
Foto: Anders Schønnemann
Risotto lavet på rødvin er måske ikke den smukkeste ret, du kan sætte på bordet, men smagen ... uhm! Jeg fik den serveret ved smukke Lago di Como, og med den udsigt var det ikke svært at nyde maden

(hovedret til 2-3 personer/forret til 4)1 lille skalotteløg, finthakket1 lille kvist rosmarineller timian1½ spsk. olivenolie2½ dl risottoris (Aborio-)2½ dl let italiensk rødvinca. 8 dl hønse-eller kalvebouillon20 g smør1 dl friskrevet parmesan1 lille radicchio, fintsnittetsalt og kværnet peberPYNT:3-4 tynde skiver ristetparmaskinkeHak løg og krydderurter, og svits dem i 2 minutter i olien, uden at de tager farve. Skyl risene i en si, og rør dem i. Rør, til de er blanke. Hæld rødvinen over, og bliv ved med at røre. Hav den kogende/varme bouillon parat i en kande. Hæld den i gryden, lidt ad gangen, hver gang risene begynder at se tørre ud. Fortsæt, til det meste er brugt, og risen er mør (15-20 minutter). Rør hele tiden. Konsistensen skal være ret cremet. Kom smør, parmesan og fintsnittet salat i til sidst. Sluk, og smag til med salt og peber.Rist skinken på en tør pande penslet med olie. Læg den til afdrypning på køkkenrulle. Brug den som pynt på risottoen.