Aftensmad

Pastasalat med laks, langtidsbagte tomater, asparges og ærter

af Pia Andreassen 12. juni 2018
Foto: Martin Tanggaard
I denne ret har salaten fået hovedrollen – og når den bliver blandet med lækker laks, bliver du også dejlig mæt. Bag evt. tomaterne dagen før. Læg de færdigbagte tomater i et syltetøjsglas og hæld olivenolie over, til det dækker. Opbevar tomaterne på køl. Her får du opskriften på pastasalat med laks, langtidsbagte tomater, asparges og ærter
3 t og 0 min 4 personer
Tid i alt 3 t og 30 min

LANGTIDSBAGTE TOMATER

  • 250 g cherrytomater
  • Ca. 1 tsk. sukker
  • Ca. 1 tsk. salt og ¼ tsk. peber
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1-2 kviste timian
  • 1 kvist rosmarin
  • Ca. ⅓ dl olivenolie

ENDVIDERE

  • 1 bdt. grønne asparges
  • 200 g friskbælgede ærter (ca. ¾ kg ærter i bælg) eller frosne
  • 300 g pastaspiraler
  • 300 g koldrøget laks, gerne filet royal
  • 1-1½ dl små dildkviste + lidt ekstra kviste til pynt
  • En stor håndfuld basilikumblade

DRESSING

  • 1 dl piskefløde
  • ¾ dl halvtør hvidvin
  • evt. hornvioler

PYNT

  • Spiselige blomster, evt. hornvioler

TILBEHØR

  • Focaccia

Opskrift - sådan laver du pastasalat med laks, langtidsbagte tomater, asparges og ærter 

  1. Begynd med at langtidsbage tomaterne: Varm ovnen op til 100°. Halvér tomaterne på tværs og læg dem med skærefladen opad i en bradepande beklædt med bagepapir. Bland sukker, salt og peber og drys over tomaterne. Hak hvidløg, timian og rosmarin fint og fordel over tomaterne. Dryp til sidst med olien og bag tomaterne 2-4 timer, til det meste af væden er fordampet, og tomaterne er semitørre. Sæt evt. en trægrydeske i klemme i ovnlågen, så dampen kan slippe ud.   2. Grønsagerne: Bring en stor gryde vand i kog. Bræk den nederste, træede del af aspargesene og skær dem i mindre stykker. Bælg ærterne. Kog pastaen. Kom ærterne og aspargesstykkerne i gryden det sidste minut af pastaens kogetid. Dræn det hele i et dørslag, skyl det under koldt vand og lad det køle af.    3. Skær den koldrøgede laks i tern.   4. Pisk fløden i hånden, til den bliver let cremet. Rør derefter vin i og smag til med salt og peber.    5. Kom pasta, ærter og asparges i en stor skål. Hæld dressingen over og vend rundt. Tilsæt laks, tomater, dild og basilikum og vend det hele forsigtigt sammen. Pynt med spiselige blomster.   PRØV OGSÅ: Kyllinge- og jordbærsalat   

Andre lækre opskrifter