Aftensmad

Pasta med pancetta og rucolapesto

af Camilla Zarah Lawes 7. april 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på friske grønne livretter. Her får du opskriften på pasta med pancetta og rucolapesto
4 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 250 g frisk båndpasta
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g pancetta (eller bacon)
  • 50 g parmesan

RUCOLAPESTO

  • 1 bakke rucola
  • 50 g mandler, evt. smuttede
  • 2 dl olivenolie
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • 4 spsk. friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

GRILLEDE OSTEBRØD

  • 100 g emmentaler
  • 8 skiver brød

En enkel pastaret med hjemmelavet pesto – nemt og lækkert!

1. Rucolapesto: Kom skyllet rucola og mandler i en blender, og blend det godt. Tilsæt olie, fintrevet citronskal og parmesan. Blend godt, og smag til med salt og peber. Justér konsistensen med lidt olie eller koldt vand, hvis pestoen er for tyk.

 

2. Kog båndpastaen efter anvisningen på pakken. Lad pastaen dryppe af i en sigte. Vend pastaen med rucolapesto, og krydr med salt og peber. Skær pancetta i brede strimler, og rist dem sprøde på en varm pande. Drys den sprøde pancetta over pastaretten, og pynt med parmesanost høvlet i flager.

 

3. Grillede ostebrød: Fordel emmentaler på brødskiverne, og rist dem i en 200° varm ovn, til osten er smeltet. Server brødene som tilbehør til pastaretten.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Sandwich med hummus og grillede grøntsager - Få opskriften her

Tomatsuppe med mascarpone og kyllingespyd - Få opskriften her

Fiskefrikadeller med kartoffelsalat - Få opskriften her

Omelet med squash, ærter og gedeost - Få opskriften her